Seurakunta auttaa

Usein hankalassa tilanteessa pelkästään puhuminen luotettavalle ihmiselle auttaa paljon. Papit ja diakonit ovat vaitiolovelvollisia. Ripissä ja sielunhoidollisessa keskustelussa uskottua asiaa he eivät paljasta missään tilanteessa. Papin ja diakonin kanssa voit pohtia vaikeuksia ja valintoja sekä pyytää esirukousta. Rukousta voit pyytää kahdenkeskisessä tilanteessa tai voit jättää esirukouspyynnön jumalanpalvelukseen.

Ehtoollinen sairaan luona

Pappi tuo pyydettäessä ehtoollisen sairasvuoteelle. Kannattaa muistaa, että papit ovat töissä myös viikonloppuisin, joten jos omaisesi tarvitsee  kiireellisesti ehtoollista, arkipäivään asti ei tarvitse odottaa.

Diakoniatoimisto

Seurakuntatalolla on myös diakoniatoimisto, jonne voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on huolta tai hätää omista tai läheistesi asioista, taloudellisia huolia tai keskustelun tarvetta. Voit soittaa tai tulla käymään diakoniatoimistossa. Diakoni tekee koti- ja laitoskäyntejä asiakkaiden luo tarvittaessa ja pyydettäessä.

Diakoniatoimisto sijaitse osoitteessa Vilkaharjuntie 1, sisäänkäynti srk-talon parkkipaikan puoleiselta sivulta. Päivystysvastaanotto ilman ajanvarausta ti - to klo 9-11 ja kerran kuukaudessa Lohirannan vanhustentalojen kerhohuoneessa (Lohirannantie 40, Lohilahti).

Diakoni Anne Borén
puh. 040-540 6738