Hautajaiset

Hautaan siunaamisessa poisnukkunut saatetaan haudan lepoon ja uskotaan hänet Jumalan haltuun.

Läheisen kuoltua on hyvä aloittaa hautajaisjärjestelyt kirkkoherranvirastossa, josta saa neuvoa ja tukea sekä autetaan järjestelyissä. Sovittavia asioita ovat hautausaika, hautaansiunaamisen paikka, siunaava pappi ja kanttori sekä hautapaikan katsominen. Sovittavia asioita ovat myös vainajan siirtäminen, sanomakellojen soitto sekä muistotilaisuuden paikka. Sulkavalla hautaan siunaaminen tapahtuu Sulkavan kirkossa, Lohikosken kirkossa tai haudan äärellä hautausmaalla. Muistotilaisuus järjestetään useimmiten seurakuntatalolla seurakuntasalissa tai Lohilahden koululla. Myös Tiittalan kartanossa ja ravintola Muikkukukossa voi järjestää muistotilaisuuden.

Pappi keskustelee mielellään omaisten kanssa ennen hautajaisia.

Hautaukseen liittyvistä asioista voidaan keskustella jo ennen kuin hautauslupa on saatu.

Palveleva puhelin 010190071
Arkku jonka ympärillä kukkalaitteita