Lohikosken kirkko ja Lohikosken hautausmaa

Kappelitie 12, 58620 Lohilahti

Kirkko on kesäisin auki hautausmaan puutarhatyöntekijöiden työaikoina.

Lohikosken kirkko ja Lohikosken hautausmaa

Lohikosken kirkko palvelee jumalanpalvelustilana Sulkavan ja Savonlinnan seurakuntalaisia. Kirkossa järjestetään jumalanpalvelus noin kerran kuukaudessa. Heinäkuussa vietetään viikkomessua illalla. Myös pyhäinpäivänä, jouluaattona, jouluaamuna, kiirastorstaina ja pääsiäisenä kokoonnutaan Lohikosken kirkossa jumalanpalvelukseen. Lohikosken kirkkossa vietetään myös Lohilahden koulun koulukirkot, yhteislaulutilaisuuksia ja konsertteja.

Lohikosken kirkkoon mahtuu noin 250 ihmistä. Wc-tilat löytyvät pihalla olevasta henkilökunnan taukotuvasta. Kirkkoon pääsee pyörätuolilla. Lohikosken kirkko on käytettävissä kasteita, häitä ja hautajaisia varten. Varaukset tehdään Sulkavan seurakunnan kirkkoherran virastoon. Sulkavan seurakunnan jäsenille kirkon käyttäminen kirkollisiin toimituksiin on ilmaista. Sulkavalaisille musiikinharrastajille kirkon käyttäminen konsertointiin on ilmaista. Lohikosken hautausmaa sijaitsee Lohikosken kirkon vieressä.

Lohikosken kirkko on valmistunut vuonna 1934. Sen on piirtänyt arkkitehti Ilmari Wirkkala. Hän on myös maalannut alttaritaulun ja lehterin kaiteen 9 maalausta sekä lasimaalauksen. Saarnatuolin puuveistoksen on tehnyt akateemikko Tapio Wirkkala. Vuonna 1981 Lohikosken kirkkoon tehtiin 8-äänikertaiset mekaaniset urut urkurakentamo Hans Heinrichin toimesta. Arkkitehti Irma Valjus suunnitteli sisämaalauksen, joka myös toteutettiin vuonna 1981.

Vaativa pyörätuolireitti