Tapiola

Tapiolan leirikeskus

Pieksänlahdentie 334, 58700 Sulkava

Tapiola

Sulkavan Tapiola sijaitsee luonnonkauniilla Saimaan ranta-alueella, Tuonilahden niemessä, josta on näkyvyys Partalansaareen. Tapiola on ollut seurakunnan käytössä vuodesta 1967 alkaen, toimittuaan sitä ennen Suomen Partiopoikajärjestön Partio-opistona vuosina 1947-1967. Suurin, noin 4000 hengen, partioleiri pidettiin Tapiolassa vuonna 1953.

Tapiolan maastot, hongikko ja kuivat kankaat sopivat erityisen hyvin luonnossa liikkumiseen. Tilaa on, sillä koko alue on 17,5 ha:n suuruinen. Sopivan patikka- tai souturetken päässä on Linnavuori rauta-ajalta peräisin olevine suojavalleineen. Uinti- ja kalavedet ovat puhtaat.

Leirikeskuksen majoitusrakennukset (2 kpl) ovat vanhoja parakki-mallisia rakennuksia, joiden rakennusmateriaalit eivät täytä tämän päivän turvallisuus- ja terveysvaatimuksia. Näin ollen Tapiolaa ei voida enää käyttää seurakunnan omien leirien/rippikoululeirien pitopaikkana, eikä myöskään vuokrata ulkopuolisille yöpymistä varten.

Päärakennuksen sali toimii opetustilana tai vaikka ohjelmallisen takkaillan viettopaikkana. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös keittiö ja tilat ruokailua varten.

Tapiolassa on kaksi rantasaunaa. Isompi, hirsinen saunarakennus, on veistetty Tapiolan alueelta kaadetuista hongista ja siinä on myös takkahuone. Seurakunta tarjoaa touko-syyskuussa tiistai-iltaisin ilmaisen saunomismahdollisuuden tässä hirsisaunassa. Tervetuloa viettämään saunailtaa hyvässä seurassa!