Asetu ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018. Vaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tuolloin tiistaista lauantaihin. Valituiksi tulevat päättäjät ovat avainasemassa esimerkiksi seurakuntien virkoihin ja määrärahoihin liittyvissä ratkaisuissa. 

Sinua tarvitaan

Kirkon tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan kaikkia kirkon jäseniä. On tärkeää, että myös nuorten ääni kuuluu. Tarvitsemme sitoutuneita ja innostuneita ehdokkaita, joilla on tulevaisuuden uskoa. Nyt on aika miettiä ehdokkuutta! Vaaleissa valitaan henkilöt, jotka tekevät kirkon tulevaisuuden. Seurakuntien rakennemuutokset ja jatkuvasti tiukkeneva taloustilanne vaativat päättäjiä tekemään vaikeitakin valintoja monen hyvän asian väliltä.

Ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 18-vuotiaat konfirmoidut kirkon jäsenet. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

Vaaleihin asetetaan useammasta ehdokkaasta koostuvia ehdokaslistoja. Ehdokaslistan voi perustaa valitsijayhdistys, johon kuuluu vähintään kymmenen seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Jos sopivaa listaa ei löydy, niin voi perustaa myös oman listan. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjoja saa kirkkoherranvirastosta. 

Jos ehdokkuus kiinnostaa, niin ole rohkeasti yhteydessä! Lisätietoja antavat kirkkoherra Hanne-Maaria Rentola (p. 040-025 3874, hanne-maaria.rentola(at)evl.fi) ja talouspäällikkö Jukka Laukkanen (p. 040-515 0037, jukka.laukkanen(at)evl.fi).