Asetu ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018. Vaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tuolloin tiistaista lauantaihin. Valituiksi tulevat päättäjät ovat avainasemassa esimerkiksi seurakuntien virkoihin ja määrärahoihin liittyvissä ratkaisuissa.

Sinua tarvitaan

Kirkon tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan kaikkia kirkon jäseniä. On tärkeää, että myös nuorten ääni kuuluu. Tarvitsemme sitoutuneita ja innostuneita ehdokkaita, joilla on tulevaisuuden uskoa. Nyt on aika miettiä ehdokkuutta! Vaaleissa valitaan henkilöt, jotka tekevät kirkon tulevaisuuden. Seurakuntien rakennemuutokset ja jatkuvasti tiukkeneva taloustilanne vaativat päättäjiä tekemään vaikeitakin valintoja monen hyvän asian väliltä.

Ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 18-vuotiaat konfirmoidut kirkon jäsenet. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

Vaaleihin asetetaan useammasta ehdokkaasta koostuvia ehdokaslistoja. Ehdokaslistan voi perustaa valitsijayhdistys, johon kuuluu vähintään kymmenen seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Jos sopivaa listaa ei löydy, niin voi perustaa myös oman listan. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjoja saa kirkkoherranvirastosta.

Jos ehdokkuus kiinnostaa, niin ole rohkeasti yhteydessä! Lisätietoja antavat kirkkoherra Hanne-Maaria Rentola (p. 040-025 3874, hanne-maaria.rentola(at)evl.fi) ja talouspäällikkö Jukka Laukkanen (p. 040-515 0037, jukka.laukkanen(at)evl.fi).

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta