Ajankohtaisia vapaaehtoistehtäviä

Seurakunnassamme on tarjolla monenlaista mukavaa tekemistä. Vapaaehtoisena voit osallistua yksittäisiin tehtäviin tai tulla mukaan pitemmäksi aikaa. Voit itse määritellä antamasi ajan. Olet tervetullut mukaan omin tiedoin ja taidoin. Saat kuitenkin perehdytyksen tehtävääsi.

Lähimmäispalvelu ja ulkoiluystävät

Lähimmäispalvelussa on jatkuva tarve, pääasiassa juttu- ja ulkoilukaveriksi kotona tai laitoksissa asuville ikäihmisille. Lähimmäispalveluun pääset tulemalla diakoniatyöntekijä Anne Borénin (p. 040-540 6738, anne.boren@evl.fi) juttusille, hän perehdyttää sinut toimintaan.

Tarvittaessa voit osallistua vapaaehtoistoiminnan koulutukseen, josta saat enemmän tietoa lähimmäispalvelusta. Koulutusten ajankohdista tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Vapaaehtoistehtäviä työaloittain

Seurakunnassa on tarjolla tehtäviä kaikilla työaloilla.

Jumalanpalvelukset, kuorot ja musiikki:

• Avustajat erilaisissa jumalanpalveluksissa (mm. esirukoilijat, tekstinlukijat, ehtoollisavustajat, kolehdinkerääjät)
  • Tilaisuuksien, seurakuntailtojen ja hartaushetkien suunnittelijat ja järjestäjät
  • Viikon sana-hartauskirjoitusten kirjoittajat
  • Soittajat, säestäjät ja laulajat

Hanne-Maaria Rentola (040-025 3874, hanne-maaria.rentola(at)evl.fi)
Helena Meriläinen (040-074 9491, helena.m.merilainen(at)evl.fi)
Kaija Ravolainen (040-036 3532, kaija.ravolainen(at)evl.fi)

Diakonia:

• Yhteisvastuukeräyksen talkoolaiset (mm. lipaskerääjät, tapahtumatalkoolaiset, YV-tuotteiden myyjät)
  • Saattoapuna toimijat (esim. lääkäri- tai kauppakäynneillä)
  • Ulkoilukaverit
  • Keittiötalkoolaiset (ruoanvalmistajat, pöydänkattajat ja tiskaajat lähetystuvan ilmaisruokailussa)
  • Retkiavustajat
  • Ryhmien vetäjät

Anne Borén (040-540 6738, anne.boren(at)evl.fi)

Lapset ja nuoret:

• Kerhomummit, -ukit ja -aikuiset
  • Lauluhetken vetäjät
  • Lähiaikuiset Partioon
  • Kerhonohjaajat
  • Isoset
  • Retkiavustajat

Hanna Simpanen (040-047 5132)
Helena Meriläinen (040-074 9491, helena.m.merilainen(at)evl.fi

Lähetys:

• Kahvitusemännät ja leipojat (myyjäisiä varten)
  • Tori- ja tapulikahvion talkoolaiset
  • Arpajaisvoittojen, käsitöiden ja lankojen lahjoittajat
  • Lähetyspiirien vetäjät

Hanne-Maaria Rentola (040-025 3874, hanne-maaria.rentola(at)evl.fi)

Muuta osaamista?

Voit esittää työntekijöillemme myös omia ideoitasi. Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat esittää ajatuksia seurakuntatoiminnan tai vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi ja toteuttamiseksi.