Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelisluterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev.lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Liity mukaan auttajien ketjuun

Yhteisvastuun voima on talkoohengessä. Ilmoittaudu talkoolaiseksi tai vaikkapa lipaskerääjäksi kaupoissa toteutettavaan tempaukseen. Yhteisvastuuvaroin luomme toivoa toivottomuuden keskelle ja muistutamme lähimmäisenrakkaudesta.
Diakoni Anne Borén, p. 040-540 6738, anne.boren(at)evl.fi

Keräyksen teema

Keräyksen teemana on tänä vuonna riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville maailman katastrofialueilla. Kevään aikana toteutettava Yhteisvastuu-kampanja haastaa pohtimaan nälkää. Ruoka on elämän perusedellytys, mutta miljoonien ihmisten arkipäivää on, että ruokaa ei ole riittävästi. Millaista on elää päivästä toiseen vailla riittävää ravintoa? Miltä tuntuu tehdä mahdottomalta tuntuvia valintoja vuokran, lääkekulujen tai ruoan välillä?

Tuotonjako

Keräyksen tuotosta 60 % ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä maailman katastrofialueille. Katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pyritään turvaamaan riittävä ravinnon ja puhtaan veden saanti, mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen sekä oikeus lasten koulunkäyntiin ja toimeentuloa parantavaan koulutukseen. 20 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun kotimaassa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kotiseurakuntaamme jäävin keräysvaroin annetaan diakonia-avustuksia ruokatarvikkeiden ostoon esimerkiksi sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämänmuutoksen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille.

Sulkavalla tapahtuu

Yhteisvastuun teemastoa pidetään seurakunnassamme esillä monin tavoin kevään aikana kouluilla, lasten ja vanhusten kerhoissa sekä erilaisissa tilaisuuksissa. Seurakuntatalolta ja tilaisuuksista voi ostaa Yhteisvastuun myyntituotteita.

Yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina 4.2. kynttilänpäivän messulla seurakuntatalossa ja kirkkokahvien jälkeen pidetään kinkerit (aiheena ”nälkä Suomessa ennen ja nyt”).

Keskiviikkona 28.2., Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä, pidetään seurakuntatalolla jo kolmannen kerran Runojen ja laulujen ilta, jonne jokainen halukas saa tulla lausumaan tai lukemaan itse valitsemiaan runoja. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Runoesitysten välissä lauletaan virsikirjan uudesta lisävihkosta.

Lipaskeräykset S-marketin ja K-Wiljamin ovilla järjestetään ma 16.4., ke 18.4. ja pe 20.4.. Lipaskeräys pe 27.4. Lohilahden M-Market Rissasen pihalla. Varaa keräysvuoro Annelta, p. 040-540 6738, anne.boren(at)evl.fi.

Kaartilankoskella on jo vuosien ajan järjestetty keväisiä lauluiltoja talkoohengessä. Tämän kevään YV-laulajaiset järjestetään to 26.4. Kaartilankosken entisellä koululla.

Toukokuulla kutsutaan väkeä Sulkavan torille. Torirokka-tapahtumassa ke 9.5. tarjoillaan maukasta hernekeittoa ja palanpainikkeeksi juodaan pannarikahvit. Tilaisuudessa musiikkia, hyvää seuraa ja mukavaa yhdessäoloa.

Muista tapahtumista voit lukea tarkemmin kirkollisista ilmoituksista.

Lipaskerääjä
Vuoden 2018 yhteisvastuun ruokatrendi