Seurakunta auttaa

Seurakunta kulkee rinnallasi, korvana, olkapäänä, tukena, käytännön apuna työntekijöidensä ja palveluidensa kautta. Usein hankalassa tilanteessa pelkästään puhuminen luotettavalle ihmiselle auttaa paljon. Ole rohkea, soita, nykäise hihasta. Älä jää yksin.

Seurakunta on sinua varten. Papit ja diakoni ovat vaitiolovelvollisia. Ripissä ja sielunhoidollisessa keskustelussa uskottua asiaa he eivät paljasta missään tilanteessa. Voit pyytää esirukousta kahdenkeskisessä tilanteessa tai voit jättää esirukouspyynnön jumalanpalvelukseen.

Apostoli Paavali neuvoi kristillistä seurakuntaa: "Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain" (Gal. 6) ja "Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa" (1Kor 7).

Diakoniatoimisto

Diakoniapäivystykseen voit tulla ilman ajanvarausta, jos sinulla on huolta tai hätää omista tai läheistesi asioista, taloudellisia huolia tai keskustelun tarvetta. Voit varata tapaamisajan myös etukäteen soittamalla. Diakoniatoimisto sijaitsee seurakuntatalolla (Vilkaharjuntie 1). Diakoni tekee koti- ja laitoskäyntejä asiakkaiden luo tarvittaessa ja pyydettäessä.

Vastaanotto diakoniatoimistossa
 ti - to klo 9-11 (ilman ajanvarausta)

Vastaanotto Lohilahdessa
kerran kuukaudessa Lohirannan vanhustentalojen kerhohuoneessa (Lohirannantie 40). Katso ajankohdat kirkollisista ilmoituksista.

Yhteystiedot löytyvät täältä: Diakoni Anne Borén

Ehtoollinen sairaan luona

Pappi tuo pyydettäessä ehtoollisen sairasvuoteelle. Kannattaa muistaa, että papit ovat töissä myös viikonloppuisin, joten jos omaisesi tarvitsee  kiireellisesti ehtoollista, arkipäivään asti ei tarvitse odottaa.

Esirukouspyyntö

Toivoisitko, että puolestasi rukoillaan? Kuljemme mielellämme kanssasi niin elämäsi iloissa kuin suruissakin.

Voit jättää esirukouspyynnön kirkkoon, seurakuntatalon aulassa olevaan laatikkoon tai lähettää pyynnön alla olevalla verkkolomakkeella. Seurakunnan työntekijät rukoilevat esirukousaiheiden puolesta ja tuovat niitä myös jumalanpalveluksen esirukoukseen. Yksityiskohtia esirukouspyynnöstäsi jätetään pois, jottei henkilöä voitaisi tekstin perusteella tunnistaa. Mikäli haluat, että sinuun otetaan yhteyttä, lisää yhteystietosi lomakkeen loppuun. Pyyntö menee seurakunnan sähköpostiin.

Esirukouspyyntölomake

Sydän