Seurakunta surevien tukena

Läheisen ihmisen kuolema on raskas kokemus. Siksi sen läpikäymiseen tarvitaan paljon aikaa sekä usein myös toisten ihmisten tukea.

Läheisen kuolemaa seuraava suru on pitkä prosessi, joka tarvitsee oman aikansa. Surun aikana sureva käy läpi entistä elämää, sen iloja ja murheita. Surun kohdatessa syntyy paljon kysymyksiä. Vaikka vastauksia kysymyksiin ei aina olisikaan, jo kysyminenkin ja asioiden ääneen sanominen helpottaa oloa.

Sururyhmä

Sururyhmä on tarkoitettu läheisensä menetystä sureville. Moni on kokenut helpottavana puhua surustaan toisten, samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Sulkavan seurakunta haluaa tarjota mahdollisuuden äskettäin läheisensä menettäneille kokoontua yhteen keskustelemaan, kuuntelemaan ja käymään läpi menetykseen liittyviä kokemuksia.

Ryhmään ilmoittaudutaan ennen ensimmäistä tapaamista. Ryhmän koko on 3-10 henkilöä. Ryhmä kokoontuu suljettuna ryhmänä (ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen ryhmään ei oteta uusia jäseniä). Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Sururyhmä kokoontuu 5-6 kertaa ryhmäläisten toiveen mukaisesti. Ensimmäinen ryhmätapaaminen järjestetään yleensä marraskuussa ja ryhmäkokoontumiset jatkuvat joulun yli keväälle.

Sururyhmän kokoontumiset äskettäin läheisensä menettäneille

Sururyhmän ensimmäinen kokoontuminen srk-talolla ke 27.11.2019 klo 18. Ryhmä kokoontuu 5-6 kertaa ryhmäläisten toiveen mukaisesti ja on suljettu ryhmä (ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen ryhmään ei oteta uusia jäseniä). Ryhmän kokoonkutsujina seurakuntapastori Aleksi Parkkonen ja diakoni Anne Borén. Ilmoittautuminen ryhmään ke 20.11. mennessä Annelle, p. 040-540 6738.

Kotikäynnit surevien luo

Sulkavan seurakunta haluaa olla surevien tukena. Papit ja diakoni tekevät pyydettäessä kotikäyntejä surevien luo.

Seurakuntamme diakonia on muistanut puolisonsa menettäneitä jo vuosien ajan viemällä heille joulutervehdyksen. Tätä käytäntöä on nyt muutettu niin, että diakoni ottaa yhteyttä puolisonsa menettäneeseen muutama viikko hautajaisten jälkeen. Mikäli sureva haluaa, diakoni tekee yhden tai tarvittaessa useammankin kotikäynnin hänen luokseen.

Kivinen enkelipatsas

Surevan tukena:

www.sylva.fi (syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys)

www.kapy.fi (KÄPY - lapsikuolemaperheet ry)

www.yhtakkiayksin.fi (leskeksi jääneiden tuki)

www.nuoretlesket.fi (vertaistuki työikäisille leskille)

www.surunauha.net (itsemurhan tehneiden läheiset ry.)

Kirkkoherra

Olen aloittanut Sulkavan seurakunnan virkaa tekevänä kirkkoherrana 1.9.2016. Vakinaisen virkamääräyksen sain 1.8.2017 ja virkaanasettaminen oli Mikkelinpäivän messussa 1.10.2017. Sulkavalla olen asunut jo kymmenisen vuotta.

Kasvatustyön seurakuntapastori
Vilkaharjuntie 1