Seurakunta työttömien tukena

Jos olet vailla työtä tai kärsit työttömyyden uhasta, seurakunta on silloin tukenasi. Yhdessä voimme pohtia työllistymisen mahdollisuuksia ja toisaalta etsiä keinoja parempaan jaksamiseen.

Seurakunnan diakoniatyö järjestää parin viikon välein ilmaisruokailun seurakuntatalolla (Vilkaharjuntie 1). Ruokailut ovat oivallinen mahdollisuus tavata tuttuja ja porista mieltä painavista asioista toisten ruokailijoiden tai diakoniatyöntekijän kanssa. Ilmaisruokailu on nimensä mukaan ilmainen. Ruoan valmistuksesta vastaavat Sulkavan Martat (kerran kuukaudessa) ja vapaaehtoiset. Ruokailun aluksi on lyhyt hartaushetki.

Joskus työttömyys kestää oletettua kauemmin. Jos esimerkiksi tällöin pohdit, mistä saada sisältöä arkeen, voi mielekästä tekemistä löytyä kertaluonteisesti tai pidemmäksikin aikaa seurakunnan vapaaehtoistyöstä.

Talousvaikeuksissa

Diakonia voi auttaa myös aineellisesti: taloudellista tukea on mahdollista hakea silloin, kun talous on ennakoimattomasti horjunut tai kun kyseessä on erityinen kriisi. Seurakunnan tarjoama taloudellinen tuki on tavallisesti kertaluontoista. Ensisijainen avunlähde taloudellisissa vaikeuksissa on kunnan sosiaalitoimi. Diakoniatyöntekijän kanssa tilanteestasi keskustellaan kokonaisvaltaisesti, yhdessä ratkaisuja ja toimintakeinoja etsien.

Mikäli tapaat diakoniatyöntekijän ja toiveenasi on käsitellä taloudellista avustamista, otathan jo ennakolta mukaasi mahdolliset toimeentulotukipäätökset sekä muut tositteet tuloistasi ja menoistasi.

Mies kantamassa keittolounasta tarjottimella