Seurakunta auttaa

Seurakunta kulkee rinnallasi, korvana, olkapäänä, tukena, käytännön apuna työntekijöidensä ja palveluidensa kautta. Usein hankalassa tilanteessa pelkästään puhuminen luotettavalle ihmiselle auttaa paljon. Ole rohkea, soita. Älä jää yksin.

Seurakunta on sinua varten. Papit ja diakoni ovat vaitiolovelvollisia. Ripissä ja sielunhoidollisessa keskustelussa uskottua asiaa he eivät paljasta missään tilanteessa. Voit pyytää esirukousta kahdenkeskisessä tilanteessa tai voit jättää esirukouspyynnön jumalanpalvelukseen.

Apostoli Paavali neuvoi kristillistä seurakuntaa: "Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain" (Gal. 6) ja "Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa" (1Kor 7).

Muutokset koronavirusepidemian aikana

Seurakuntamme työntekijät palvelevat toistaiseksi puhelimitse koronavirusepidemian hidastamiseksi. Ole hyvä ja vältä henkilökohtaista käyntiä seurakunnan tiloissa. Laitoskäyntejä teemme toistaiseksi vain terveydenhuoltohenkilökunnan kanssa yhteisesti harkiten. Kotikäynneistä sovimme etukäteen asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kirkkoherra Hanne-Maaria Rentola, p. 040 025 3874 (hanne-maaria.rentola(at)evl.fi)
Seurakuntapastori Aleksi Parkkonen, p. 040 074 9491 (aleksi.parkkonen(at)evl.fi
Diakoni Anne Borén, p. 040 540 6738 (anne.boren(at)evl.fi)
Lastenohjaaja Hanna Simpanen, p. 040 047 5132 (hanna.simpanen(at)evl.f)

Huom. sähköpostia lähettäessäsi vaihda sähköpostiosoitteissa olevan (at)-merkin tilalle @-merkki

Kirkkoherranvirasto auki puhelimitse maanantaisin ja tiistaisin klo 9-12, p. 015 471 056.

Taloustoimisto auki puhelimitse maanantaisin ja tiistaisin klo 9-12, talouspäällikkö Jukka Laukkanen, p. 040 515 0037.

Diakoniapäivystykset ajanvarauksella. Soita tai lähetä soittopyyntö tekstiviestinä (laita viestiin nimesi ja puhelinnumerosi), diakoni Anne Borén, p. 040 540 6738.

Esirukouspyyntö

Toivoisitko, että puolestasi rukoillaan? Kuljemme mielellämme kanssasi niin elämäsi iloissa kuin suruissakin.

Voit lähettää esirukouspyynnön eisrukouspyynnön alla olevalla verkkolomakkeella. Seurakunnan työntekijät rukoilevat esirukousaiheiden puolesta ja tuovat niitä myös jumalanpalveluksen esirukoukseen. Yksityiskohtia esirukouspyynnöstäsi jätetään pois, jottei henkilöä voitaisi tekstin perusteella tunnistaa. Mikäli haluat, että sinuun otetaan yhteyttä, lisää yhteystietosi lomakkeen loppuun. Pyyntö menee seurakunnan sähköpostiin.

Esirukouspyyntölomake

Keltaisia tulppaaneita ja narsisseja