Apua talouden ja arjen hallintaan

Kun mieltäsi painaa jokin elämänkriisi; suru, masennus, yksinäisyys, parisuhdehuolet, taloudellinen hätä tai sinulla on keskustelun tarvetta omista tai läheistesi asioista, voit kääntyä kotiseurakuntasi pappien, diakonin tai lastenohjaajan puoleen.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Keskustelut voidaan käydä joko virastoaikana seurakunnan tiloissa tai etukäteen sopien koti- ja laitoskäynneillä. Myös kotiehtoolliseen tai laitoksessa yksityiseen ehtoolliseen on mahdollisuus.

Mitä diakonia on?

Diakonia on kristilliseen ihmiskuvaan pohjautuvaa palvelua, joka kohdistuu erityisesti niihin ihmisiin, joihin muu apu ei yllä. Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella vaikka yksinäisyydestä, mielenterveysongelmista, päihteistä, ihmissuhdevaikeuksista tai elämän kriiseistä -oikeastaan mistä tahansa elämän eteentuomasta haasteesta. Diakoniatyö auttaa myös käytännöllisen ja taloudellisen tuen tarpeessa olevia.

Diakoniatyö on koko seurakunnan tehtävä. Työ toteutuu viranhaltijoiden ja vapaaehtoisten avulla. Teemme yhteistyötä eri järjestöjen ja viranomaistahojen kanssa. Diakoninen apu on maksutonta ja avointa kaikille seurakunnan alueella asuville.

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle diakoniatoimistoon (seurakuntatalossa, Vilkaharjuntie 1) voit varata ajan soittamalla diakoni Anne Borénille

Diakonia on auttamista ja hädän syihin vaikuttamista ihmisarvoisen elämän edistämiseksi.