Toimintaa omaishoitajille

Omaishoitajien jaksamista tuetaan henkilökohtaisin kontaktein, ryhmäkokoontumisilla ja erilaisilla valmennuksilla.

Sulkavan seurakunnan diakoniatyö ja SPR:n Sulkavan osasto järjestävät yhteistyökumppaneiden kanssa omaishoitajille kevät- ja syyskaudella teemakokoontumisia kerran kuukaudessa, työnohjausta ja virkistystoimintaa. Koronapandemiatilanne voi aiheuttaa muutoksia tilaisuuksien toteutukseen.

Sosteri tuottaa sosiaalihuollon viranomaispalvelut Sulkavalla. Sosiaalityöntekijä Sanna Hämäläisen puoleen voi kääntyä omaishoitoasioissa (puh. 0444172054, sanna.hamalainen(at)sosteri.fi).

Huom. sähköpostiosoitteessa oleva (at)-merkki korvataan @-merkillä sähköpostia lähetettäessä.

Kuvassa omaisen hoivaava käsi vanhuksen käsien päällä.
Suomessa arvioidaan olevan jopa 700 000 työssäkäyvää henkilöä, jotka työn ohessa huolehtivat läheisestään.

Syksyn 2020 ryhmätoiminta omaishoitajille

OmaisOiva -kahvila ti 1.9. klo 13-15 srk-talossa. Vierailijana Mari Nykänen Etelä-Savon OmaisOivasta. Kaikki omaishoitajat ja omaishoitoasioista kiinnostuneet ovat tervetulleita tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan kahvikupposen äärellä.

Omaishoitajien kokoontuminen ke 7.10. klo 13 srk-talossa.

Maarit Tiimonen ja/tai diakoni Anne Borén ovat mukana kokoontumisissa.

LOPPUVUODEN RYHMÄMUOTOISET TAPAAMISET ON JOUDUTTU PERUMAAN KORONAPANDEMIAN VUOKSI!

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden luottamuksellisiin keskusteluihin omaishoitoon liittyvissä asioissa. Voit purkaa mieltäsi ja tuulettaa tunteitasi. Me olemme valmiita kuuntelemaan ja jakamaan yhteisen hetken kanssasi! Voit ottaa yhteyttä:

Anne Borén, Sulkavan seurakunnan diakoni
anne.bore(at)evl.fi

Maarit Tiimonen, SPR Sulkavan osasto
p. 050 588 2909

Mari Nykänen, Pieksämäen Omaishoitajat ry:n omaistoiminnan ohjaaja
mari.nykanen1(at)gmail.com

Taina Turtio, Pieksämäen Omaishoitajat ry:n toiminnanjohtaja
taina.turtio(at)gmail.com

Huom. (at)-merkki korvataan @-merkillä sähköpostia lähetettäessä

Apua ja tietoa löydät myös näiltä internetsivuilta:

pieksamaenomaishoitajat.fi

facebook.com/pieksamaenomaishoitajat/

facebook.com/etelasavonomaisoiva/

instagram.com/pieksamaenomaishoitajat/

twitter.com/pmkomaishoito

Ovet-valmennus

Sulkavalla järjestettävään Ovet-valmennukseen on jatkuva ilmoittautuminen. Valmennus järjestetään, kun ryhmä on saatu kokoon. Ryhmän vähimmäiskoko on viisi henkilöä. Valmennus toteutetaan neljänä iltapäivänä klo 12-15 välisenä aikana. Valmennuksen järjestää Pieksämäen Omaishoitajat ry/ Etelä-Savon OmaisOiva, Sulkavan seurakunta ja Linnalan Seniorikeskus.

Ovet-valmennus® tukee omaishoitajuutta ja helpottaa omaishoitajien etenemistä omaishoidon polulla. Valmennukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka auttavat apua tarvitsevaa lähimmäistään. Ovet-valmennus® on osallistujille maksutonta ryhmätoimintaa, jossa käsitellään keskeisiä omaishoitajuuteen liittyviä asioita alustusten, pohdintatehtävien, pienryhmäkeskustelujen ja toiminnallisten ryhmämenetelmien avulla.

Valmennuksen sisällöt:

• Ovet omaishoitajuuteen

- Omaishoitotilanteen tunnusmerkkejä
       - Omaishoito osana elämää

• Ovet yhteiskunnan palveluihin

- Palvelut omaishoitoperheen tukena
       - Avaimia avustamiseen

• Omat oveni
    - Muutos osana elämää
    - Avaimia hoitotyöhön
  • Ovet huomiseen

- Huomista kohti
      - Voimaa vertaistuesta, iloa osallistumisesta

Ovet-valmennukseen osallistuminen EI EDELLYTÄ KUNNAN OMAISHOITOSOPIMUSTA EIKÄ YHDISTYSJÄSENYYTTÄ!

Ilmoittautumiset Ovet-valmennukseen ja lisätiedot: Mari Nykänen, p. 050 320 7771