Kuvassa Ovet-valmennuksen tiedote: ensimmäinen kokoontuminen ke 27.4.2022 klo 13-15.15 Teams-sovellus.

Toimintaa omaishoitajille

Omaishoitajien jaksamista tuetaan henkilökohtaisin kontaktein, ryhmäkokoontumisilla ja erilaisilla valmennuksilla.

Sulkavan seurakunnan diakoniatyö ja SPR:n Sulkavan osasto järjestävät yhteistyökumppaneiden kanssa omaishoitajille kevät- ja syyskaudella teemakokoontumisia kerran kuukaudessa, työnohjausta ja virkistystoimintaa. Koronapandemiatilanne voi aiheuttaa muutoksia tilaisuuksien toteutukseen.

Sosteri tuottaa sosiaalihuollon viranomaispalvelut Sulkavalla. Sosiaalityöntekijä Sanna Hämäläisen puoleen voi kääntyä omaishoitoasioissa:
puh. 0444172054, sanna.hamalainen(at)sosteri.fi.
Huom. (at)-merkki korvataan @-merkillä sähköpostia lähetettäessä.

Omaishoitajien vertaistapaamiset

• ti 15.2.2022 klo13 Pieni hemmotteluhetki: parafiinikäsihoito, Mari Nykänen, Etelä-Savon OmaisOiva (seurakuntakoti, Vilkaharjuntie 1)

• ti 15.3. klo 13 Valtakunnallisen aivoviikon tilaisuus (kaikille avoin). Etelä-Savon muistiluotsi Susanna Lappalainen kertomassa muistiin ja muistisairauksiin liittyvistä asioista (seurakuntakoti)

• ti 12.4. klo 13 Suuhygienia, Anniina Vasara (seurakuntakoti)

• ti 10.5. klo 13 Toimintakauden päätös lähetystuvan nuotiopaikalla (Vilkaharjuntie 1, Uitonvirran sillan kupeessa), paikalla Mari Nykänen

Järj. Sulkavan seurakunta, SPR Sulkavan osasto, Etelä-Savon OmaisOiva

Muutokset mahdollisia. Seuraamme koronapandemiatilannetta.

Sulkavan omaishoitajien ja läheisten vertaisryhmä, kevät 2022. Lisätiedot: Anne Borén, p. 0405406738.

Keskusteluapu

Tarjoamme mahdollisuuden luottamuksellisiin keskusteluihin joko puhelimitse tai sähköpostilla omaishoitoon liittyvissä asioissa. Voit purkaa mieltäsi ja tuulettaa tunteitasi. Me olemme valmiita kuuntelemaan ja jakamaan yhteisen hetken kanssasi! Voit ottaa yhteyttä:

Anne Borén, Sulkavan seurakunnan diakoni
anne.bore(at)evl.fi

Maarit Tiimonen, SPR Sulkavan osasto
tiimonen.maarit(at)gmail.com
p. 050 588 2909

Mari Nykänen, Pieksämäen Omaishoitajat ry:n omaistoiminnan ohjaaja
mari.nykanen1(at)gmail.com

Huom. (at)-merkki korvataan @-merkillä sähköpostia lähetettäessä

Apua ja tietoa löydät myös näiltä internetsivuilta (linkit avautuvat uudelle välilehdelle):

https://omaishoitajat.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

pieksamaenomaishoitajat.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä

facebook.com/pieksamaenomaishoitajat/ Linkki avautuu uudessa välilehdessä

facebook.com/etelasavonomaisoiva/ Linkki avautuu uudessa välilehdessä

instagram.com/pieksamaenomaishoitajat/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

twitter.com/pmkomaishoitoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ovet valmennus®

Pieksämäen Omaishoitajat ry/ Etelä-Savon Omaisoivan järjestämä Ovet valmennus® ke 27.4. klo 13–15.15 Teams-sovelluksen välityksellä

Voit tulla myös srk-talolle, josta osallistutaan valmennukseen ryhmänä seurakunnan etäyhteyksien kautta. Seuraavat neljä kokoontumiskertaa sovitaan osallistujien kanssa. Osallistujille maksuton. Kotoa käsin osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, nettiyhteyden ja sähköpostiosoitteen (et tarvitse omia laitteita, jos osallistut srk-talolta käsin). Ilmoittautumiset to 21.4. mennessä diakonille, p. 040 540 6738.

Ovet-valmennus® tukee omaishoitajuutta ja helpottaa omaishoitajien etenemistä omaishoidon polulla. Valmennukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka auttavat apua tarvitsevaa lähimmäistään. Ovet-valmennus® on osallistujille maksutonta ryhmätoimintaa, jossa käsitellään keskeisiä omaishoitajuuteen liittyviä asioita alustusten, pohdintatehtävien, pienryhmäkeskustelujen ja toiminnallisten ryhmämenetelmien avulla.

Valmennuksen sisällöt:

• Ovet omaishoitajuuteen

• Ovet yhteiskunnan palveluihin

• Omat oveni

• Ovet huomiseen

Ovet-valmennukseen osallistuminen EI EDELLYTÄ KUNNAN OMAISHOITOSOPIMUSTA EIKÄ YHDISTYSJÄSENYYTTÄ!

Ilmoittautumiset Ovet-valmennukseen to 21.4.2022 mennessä: Anne Boren, p. 040 540 6738 tai anne.boren@evl.fi