Toimintaa omaishoitajille

Omaishoitajien jaksamista tuetaan henkilökohtaisin kontaktein, ryhmäkokoontumisilla ja erilaisilla valmennuksilla.

Sulkavan seurakunnan diakoniatyö ja SPR:n Sulkavan osasto järjestävät yhteistyökumppaneiden kanssa omaishoitajille kevät- ja syyskaudella teemakokoontumisia kerran kuukaudessa, työnohjausta ja virkistystoimintaa. Koronapandemiatilanne voi aiheuttaa muutoksia tilaisuuksien toteutukseen.

Sosteri tuottaa sosiaalihuollon viranomaispalvelut Sulkavalla. Sosiaalityöntekijä Sanna Hämäläisen puoleen voi kääntyä omaishoitoasioissa:
puh. 0444172054, sanna.hamalainen(at)sosteri.fi.
Huom. (at)-merkki korvataan @-merkillä sähköpostia lähetettäessä.

Omaishoitajien ja läheisten vertaisryhmän syyskauden 2021 kokoontumiset.

Omaishoitajien vertaistapaamiset

ti 24.8. klo 13 lähetystuvan nuotiopaikalla (Uitonvirran rannalla, sillan kupeessa).
Mukana myös Mari Nykänen Etelä-Savon OmaisOivasta. Tervetuloa, kaikki omaishoitajat ja omaishoitoasioista kiinnostuneet!

ti 28.9. klo 13 seurakuntakoti
Vierailijana sosiaalityöntekijä Sanna Hämäläinen

ti 12.10. klo 13 seurakuntakoti
AIhe: "Kuinka jaksan omaishoitajana - mielen hyvinvointi"

ti 9.11. klo 13 seurakuntakoti (kaikille avoin tilaisuus)
Vierailijana sairaalapastori Jaana Paju

ti 7.12. klo 13 Kuntalaisten olohuone, Virastotalo, Kauppatie 1 (2. krs)
Jouluinen kahvihetki omaishoitajille

Järj. Sulkavan seurakunta, SPR Sulkavan osasto, Etelä-Savon OmaisOiva

Muutokset mahdollisia. Seuraamme koronapandemiatilannetta.

Tilaisuuksiin osallistuminen ei edellytä yhdistysjäsenyyttä eikä omaishoidontuen saamista.

Keskusteluapu

Tarjoamme mahdollisuuden luottamuksellisiin keskusteluihin joko puhelimitse tai sähköpostilla omaishoitoon liittyvissä asioissa. Voit purkaa mieltäsi ja tuulettaa tunteitasi. Me olemme valmiita kuuntelemaan ja jakamaan yhteisen hetken kanssasi! Voit ottaa yhteyttä:

Anne Borén, Sulkavan seurakunnan diakoni
anne.bore(at)evl.fi

Maarit Tiimonen, SPR Sulkavan osasto
tiimonen.maarit(at)gmail.com
p. 050 588 2909

Mari Nykänen, Pieksämäen Omaishoitajat ry:n omaistoiminnan ohjaaja
mari.nykanen1(at)gmail.com

Taina Turtio, Pieksämäen Omaishoitajat ry:n toiminnanjohtaja
taina.turtio(at)gmail.com

Huom. (at)-merkki korvataan @-merkillä sähköpostia lähetettäessä

Apua ja tietoa löydät myös näiltä internetsivuilta (linkit avautuvat uudelle välilehdelle):

https://omaishoitajat.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

pieksamaenomaishoitajat.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä

facebook.com/pieksamaenomaishoitajat/ Linkki avautuu uudessa välilehdessä

facebook.com/etelasavonomaisoiva/ Linkki avautuu uudessa välilehdessä

instagram.com/pieksamaenomaishoitajat/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

twitter.com/pmkomaishoitoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ovet-valmennus

Sulkavalla järjestettävään Ovet-valmennukseen on jatkuva ilmoittautuminen. Valmennus järjestetään (jos koronarajoitukset sen sallivat), kun ryhmä on saatu kokoon. Ryhmän vähimmäiskoko on viisi henkilöä. Valmennus toteutetaan neljänä iltapäivänä klo 12-15 välisenä aikana. Valmennuksen järjestää Pieksämäen Omaishoitajat ry/ Etelä-Savon OmaisOiva ja Sulkavan seurakunta, tarvittaessa mukana on myös Linnalan Seniorikeskus.

Ovet-valmennus® tukee omaishoitajuutta ja helpottaa omaishoitajien etenemistä omaishoidon polulla. Valmennukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka auttavat apua tarvitsevaa lähimmäistään. Ovet-valmennus® on osallistujille maksutonta ryhmätoimintaa, jossa käsitellään keskeisiä omaishoitajuuteen liittyviä asioita alustusten, pohdintatehtävien, pienryhmäkeskustelujen ja toiminnallisten ryhmämenetelmien avulla.

Valmennuksen sisällöt:

• Ovet omaishoitajuuteen

- Omaishoitotilanteen tunnusmerkkejä
       - Omaishoito osana elämää

• Ovet yhteiskunnan palveluihin

- Palvelut omaishoitoperheen tukena
       - Avaimia avustamiseen

• Omat oveni
    - Muutos osana elämää
    - Avaimia hoitotyöhön
  • Ovet huomiseen

- Huomista kohti
      - Voimaa vertaistuesta, iloa osallistumisesta

Ovet-valmennukseen osallistuminen EI EDELLYTÄ KUNNAN OMAISHOITOSOPIMUSTA EIKÄ YHDISTYSJÄSENYYTTÄ!

Ilmoittautumiset Ovet-valmennukseen ja lisätiedot: Mari Nykänen, p. 050 320 7771