"Hän maahan sateen heitti, soi loistaa auringon, maan siunaukseen peitti. Hän Isä, Luoja on. Se siunaus näin siirtyi peltoomme, leipäämme, ja Herran hyvyys piirtyi jokaiseen päiväämme." (Virsi 575:2.)

Syksyllä mieleni on kiitollinen. Olen saanut seurata luonnon kasvun kautta. Olen myös itse saanut voimaa valosta ja lämmöstä. Toivottavasti kesä on lämmittänyt myös Sinua ja herättänyt sydämessäsi kiitollisuutta ja levollisuutta.

Syksyllä seurakunnan toiminta on vilkasta. Kerhot ja ryhmät kokoontuvat. Lapsille on päiväkerhot ja perhekerho, nuorisolle nyrkkeilykerho. Kaikille avoin Tule laulamaan! -ryhmä kokoontuu torstaisin. Sinne kannattaa vasta-alkajankin tulla verryttelemään äänihuuliaan - mitään taitovaatimuksia ei ole.

Jumalanpalveluksia vietämme seurakuntasalissa. Sulkavan kirkko täytyy pitää suljettuna siihen asti, että asbesti on poistettu ja kirkko puhdistettu. Harkinnan mukaan järjestämme tilaisuuksia myös aiempaa enemmän Lohikosken kirkossa, varsinkin sitten kun Vekaransalmen silta valmistuu.

"Rauha ympäröiköön sydäntäsi. Isän rauha virratkoon vapaana. Pojan rauha asukoon päälläsi. Hengen rauha olkoon sinulla ja minulla, nyt ja aina." (Siunaus Länsi-Hebridien saarilta - kirjasta 365 Klassista rukousta)

Hanne-Maaria Rentola, Sulkavan seurakunnan kirkkoherra