Siunausta vuodelle 2019!

Meitä sulkavalaisia on hemmoteltu tänä talvena kauniilla säällä. Joulun ja vuodenvaihteen aika on vietetty postikorttimaisen kauniissa, lumisissa pakkasmaisemissa. Vuodenvaihde herättää ajatuksia ajan kulumisesta. Aika kuluu nopeasti, vuodet vierivät. Pyhä Jumala on ikuinen mutta ihminen on ajallinen ja rajallinen olento. Ajan kuluminen muuttaa meitä - joskus parempaan, toisinaan huonompaan suuntaan. Vaikka rajallisuus tuo ihmisen elämään surullisen taustakaiun, kirkastaa rajallisuus myös elämän ihmeellistä ja ainutlaatuista arvoa. Kristillinen seurakunta kutsuu myös katsomaan toivoon, joka ylittää ihmiselämän rajallisuuden iankaikkisuuteen asti. Jumalalta voimme rukoilla viisautta siihen, että käyttäisimme meille annetun ajan mahdollisimman oikein.

Jumalan suojeluksessa ja varjeluksessa on hyvä kulkea tänäkin vuonna.

Hanne-Maaria Rentola, Sulkavan seurakunnan kirkkoherra