Avioliittoon vihkiminen

Avioliittoon vihkiminen voi tapahtua kirkossa tai muussa sopivassa paikassa. Sulkavan kirkko ja Lohikosken kirkko ovat kesäaikaan suosittuja vihkikirkkoja. Sulkavalla suosiotaan ovat lisänneet myös luonnossa tapahtuvat vihkimiset. Vihkiajan sopimiseksi ota yhteyttä seurakunnan kirkkoherran virastoon. Ulkopaikkakuntalaisilta peritään vuokra kirkon käytöstä. Oman seurakunnan jäsenille seurakunnan tilojen käyttäminen on ilmaista kirkollisten toimitusten yhteydessä.

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Vihkiminen voidaan toimittaa, kun kihlapari on saanut todistuksen avioliiton esteiden tutkinnasta. Esteiden tutkintaa täytyy pyytää viimeistään viikkoa ennen vihkipäivää. Todistuksen saa aikaisintaan seitsemäntenä päivänä tutkinnan pyytämisestä, ja se on voimassa neljä kuukautta. Vihkimisessä tulee olla läsnä vähintään kaksi todistajaa.Vihkiminen voidaan toimittaa myös muualla kuin kirkossa tai seurakuntatalossa
Tarkempia tietoja saa ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Avioliiton siunaaminen

Siviilivihkimisen jälkeen on mahdollista toimittaa avioliiton siunaaminen. Lisätietoja toimituksen järjestelystä saa seurakunnasta.

hääpari
Vastavihitty pariskunta Sulkavan kirkossa lähdössä ottamaan vastaan onnitteluja vierailtaan