Asiasi on meille tärkeä!

Seurakunnan työntekijöihin saa yhteyden parhaiten puhelimella, sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa. Kirkkoherranvirasto palvelee kesän ajan puhelimitse.

Työntekijöiden puhelinnumerot löydät "yhteystiedot"-sivulta.

Kun asiasi koskee kirkollisia toimituksia (kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen), ota yhteys kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina ma-ti klo 9-12, puh. 015 471 056. Kirkkoherranviraston puhelinta päivystää viraston aukioloaikoina pappi tai diakoni.

Haudanhoitoa koskevissa asioissa ota yhteyttä talouspäällikkö Jukka Laukkaseen (p. 0405150037).

Diakoniavastaanotto toimii ajanvarauksella. Soita tai lähetä soittopyyntö tekstiviestinä (laita viestiin nimesi ja puhelinnumerosi) diakoni Anne Borénille (p. 0405406738).

Jos asiasi koskee virkatodistusta, sukuselvitystä tai sukututkimusta, ota yhteyttä Kouvolan aluekeskusrekisteriin:

Sulkavan seurakunta siirtyi Kouvolan aluekeskusrekisterin asiakkaaksi 1.9.2019

Sulkavan seurakunnan kirkonkirjojenpito hoidetaan 1.9.2019 alkaen Kouvolan aluekeskusrekisterissä. Aluekeskusrekisterin toiminnot jakautuvat virkatodistuspalveluihin ja rekisteröintipalveluihin. Virkatodistuspalvelusta voi tilata Elää-todistuksen, sukuselvityksen tai sukututkimuksen. Rekisteröintipalvelusta voi kysyä neuvoa kirkollisten toimitusten lomakkeista, kastettavien nimien lainmukaisuudesta sekä kummikelpoisuuden tarkistamiseen liittyen.

Kouvolan aluekeskusrekisteriin kuuluvat Kouvolan ev.lut. seurakuntien Anjalankosken (Anjala, Inkeroinen, Myllykoski ja Sippola), Elimäen, Jaalan, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan lisäksi seuraavat seurakunnat: Juva, Kangasniemi, Lappeenranta (Joutseno, Lappee sis. Nuijamaa ja Ylämaa, Lappeenranta, Lauritsala ja Sammonlahti), Mikkeli (Anttola, Haukivuori, Mikkelin maaseurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, Ristiina ja Suomenniemi), Parikkala (Parikkala, Saari ja Uukuniemi), Puumala, Pyhtää ja Sulkava.

Väestökirjanpidon toiminnot keskitetään

Kirkkohallitus on linjannut, että vuoden 2022 alusta lukien kirkonkirjojenpidon tehtävien ja väestökirjanpitoon liittyvien toimintojen tulee olla keskitettyinä aluekeskusrekistereiden tehtäviksi. Keskittäminen tarkoittaa, että yksittäisissä seurakunnissa ei vuoden 2021 jälkeen enää hoideta lakisääteisiin kirkollisiin toimituksiin ja väestökirjanpitoon liittyviä viranomaistehtäviä, vaan ne tehdään seurakuntien muodostamissa aluekeskusrekistereissä.

Kouvolan aluekeskusrekisteri on avoinna ma-to klo 9-15.

KOUVOLAN ALUEKESKUSREKISTERI

• VIRKATODISTUSPALVELUT (ns. elää-todistus) on seurakunnan jäsenen itseään koskevia perustietoja sisältävä todistus.: puh. 040 765 4017. virkatodistukset.kouvola(at)evl.fi (HUOM: sähköpostia lähettäessäsi vaihda (at):n tilalle @-merkki)
    Kirjeitse: Kouvolan seurakuntayhtymä, Aluekeskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola
    Lisätietoja löydät tästä linkistä.

• SUKUSELVITYS (esim. perunkirjoitusta varten) on tietosisällöltään laajempi todistus. Se on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Lisätietoja löydät tästä linkistä.
    Kirjeitse: Kouvolan seurakuntayhtymä, Aluekeskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola

• SUKUTUTKIMUS Sukututkimuksia voi tilata vain kirjallisessa muodossa, joko kirjeitse (osoitteesta: Kouvolan seurakuntayhtymä, Aluekeskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola) tai sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja ja sähköisen lomakkeen löydät tästä linkistä.

Sähköposti: aluekeskusrekisteri.kouvola(at)evl.fi (HUOM: sähköpostia lähettäessäsi vaihda (at):n tilalle @-merkki)

Kirjeposti: Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola

Verkkolomakkeet: kouvolanseurakunnat.fi/aluekeskusrekisteri

Rekisteröintipalvelut (neuvot kirkollisten toimitusten lomakkeista, kastettavien nimien lainmukaisuudesta sekä kummikelpoisuuden tarkistamiseen liittyen): puh. 040 849 2611 tai puh. 040 7140 554. Ma-pe klo 9-15

KIRKONKIRJOJEN TIETOJEN LUOVUTTAMISESTA PERITTÄVÄT MAKSUT (1.1.2020 lähtien) löydät tästä linkistä.

1.9. 2019 alkaen virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Kouvolan keskusrekisteristä.

Puhelimitse: 040 765 4017, puhelinpalvelu avoinna ma-to klo 9-12 (todistuksia sukututkimuksia varten ei voi tilata puhelimitse)

Lomakkeella: https://lomakkeet.evl.fi/sulkavan-seurakunta/virkatodistus

Sähköpostilla: virkatodistukset.kouvola(at)evl.fi

Kirjeellä: Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola

Virkatodistuksen hinta on kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostettuna 9 euroa (myös silloin jos siihen haetaan tietoa perhelehdistä tai kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto-, tai kuolintietoa tai kirkollista toimitusta).

Muutoin virkatodistuksen hinta on 30 euroa tai jos saman sisältöisiä todistuksia tilataan kaksi tai useampia eri käyttötarkoituksiin, ensimmäisestä peritään 30 euroa ja jokaisesta seuraavasta 9 euroa.

lasimaalaus