Lasimaalaus

Jumalanpalvelus

Sunnuntai on kristityille ensimmäinen päivä, ylösnousemuksen päivä ja Herran päivä, joka muistuttaa Jeesuksen ylösnousemuksesta.

Sunnuntaisin Sulkavan seurakunnassa vietetään jumalanpalvelus kello 10. Lämmityskaudella (eli syyskuun alusta toukokuun loppuun) jumalanpalvelus järjestetään seurakuntatalon seurakuntasalissa (Vilkaharjuntie 1), joka on vihitty jumalanpalveluskäyttöön. Koronaepidemian aikana vietetään kaikki jumalanpalveluksen kirkossa, koska siellä voidaan pitää paremmat turvavälit.

Kerran kuukaudessa jumalanpalvelus on myös Lohikosken kirkossa.

Messu

on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Ehtoollinen on kasteen lisäksi toinen luterilaisen kirkon pyhistä toimituksista eli sakramenteista. Ehtoollinen vahvistaa kasteessa alkanutta hengellistä elämää ja lupausta iankaikkisesta elämästä. Se on yhteyden, ilon ja kiitoksen ateria. Ehtoollinen on pyhä ateria. Leipä ja viini ovat Kristuksen todellinen ruumis ja veri. Kun vietämme ehtoollista, muistamme Jeesuksen kuolemaa ristillä. Hän kuoli ja kärsi rangaistuksen kaikkien ihmisten sijasta.

Raamattu-, rukous- ja lähetyspiirit

Sulkavan seurakunnassa kokoontuvat lähetyspiiri Lohilahdella. Seurakuntatalolla raamattuopetusta pitää pastori Erja Kalpio kerran kuukaudessa torstai-iltaisin.

kirkkoherra ja piispa jakavat ehtoollista
Ehtoollisen viettoa Sulkavan kirkossa messussa Mikkelinpäivänä 1.10.2017