Kirkon kuoro

Sulkavan kirkon kuoro osallistuu kirkkovuoden suurimpien juhlapyhien messuihin ja tilanteen mukaan myös muihin seurakunnan tilaisuuksiin. Harjoitukset pidetään toimintakausien aikana keskiviikkoiltaisin klo 18-20 seurakuntatalossa. Ohjelmisto on vähintään kaksiäänistä ja sisältää sekä perinteistä kirkkokuoro-ohjelmistoa että uudempia sävellyksiä. Uusille laulajille on koko ajan tilaa: kuoroon voi liittyä myös periodiluonteisesti jotakin tiettyä tapahtumaa varten.  

Kirkkokuorotoiminnan vaiheita

Kirkollinen kuorotoiminta alkoi Sulkavalla vuonna 1923. Lohikosken kirkon valmistuttua kuoroharjoituksia alettiin pitää myös sen alueella, ja vuosikymmenten ajan Sulkavan ja Lohikosken kuorot harjoittivat ja esittivät yhteistä ohjelmistoa. Enimmillään kuorossa oli yli 40 laulajaa. 

Sulkavan Kirkkokuoro kirjattiin yhdistysrekisteriin vuonna 1962. Erityisesti viime vuosikymmenen aikana tapahtunut laulajien huomattava  väheneminen johti tilanteeseen, jossa rekisteröitynä yhdistyksenä toimiminen ei enää ollut mielekästä. Kun seurakuntajäsenyys Suomen Kirkkomusiikkiliitossa tuli mahdolliseksi syksyllä 2016 ja Sulkavan seurakunta haki jäsenyyttä, rekisteröidyn yhdistyksen toiminta lopetettiin marraskuussa 2016. Sitä seuranneen kirkkovuoden alusta alkaen kuoro on toiminut Kirkon kuoron nimellä.