Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Yhteisvastuu on auttanut hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa jo vuodesta 1950 lähtien. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Sulkavallakin keräys näkyy kevään aikana monin eri tavoin. Joka kevät suuri joukko sulkavalaisia osallistuu Yhteisvastuukeräykseen antamalla omaa aikaansa ja osaamistaan vapaaehtoisissa tehtävissä. Kaikki seurakuntamme työalat osallistuvat keräyksen toteutukseen.

Yhteisvastuun talkoolaisena sinä voit osallistua mm. kaupoissa järjestettävään lipaskeräykseen tai tulla vaikka toritapahtuman järjestelytehtäviin. Kulttuurista innostuneet voivat osallistua Yhteisvastuulaulajaisiin tai tulla kirkossa järjestettäviin tilaisuuksiin. Oman lahjansa Yhteisvastuun hyväksi voi antaa myös tapahtumissa kerättävän kolehdin muodossa.

Suurin osa Sulkavan seurakunnan Yhteisvastuun tapahtumista järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta valtakunnallinen keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Sinua tarvitaan arkienkeliksi! Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan keräystä. Tarkemmat tiedot tapahtumista ja tilaisuuksista näet alla olevan linkin kautta.

Sulkavan seurakunnassa yhteisvastuun keräyspäällikkönä toimii diakoni Anne Borén. Ota rohkeasti yhteyttä!