Rippikoulu ja konfirmaatio

Sulkavan seurakunnassa järjestetään joka vuosi rippikoulu 15 vuotta täyttäville nuorille. Rippikoulussa osallistutaan seurakunnan toimintaan, opiskellaan kristinuskon perusoppeja ja harjoitetaan yhdessä hartautta rukoilemalla, laulamalla ja viettämällä jumalanpalveluksia. Rippikouluun ilmoittaudutaan syksyllä. Seurakunnan työntekijä tuo ilmoittautumislomakkeita koululle kahdeksasluokkalaisille.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiossa rippikoulun käyneet nuoret tunnustavat uskonsa, saavat siunauksen ja heidän puolestaan rukoillaan.

Konfirmaation edellytyksenä on, että konfirmoitava on kastettu ja käynyt rippikoulun tai saanut riittävästi vastaavaa kristillistä opetusta.

Konfirmaation myötä nuori saa useita oikeuksia. Konfirmoitu saa oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella, hän voi toimia kummina ja lisäksi hän voi asettua 18 vuotta täytettyään ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Jos olet kiinnostunut rippikoulun kämisestä aikuisiällä, ota yhteyttä kirkkoherra Hanne-Maaria Rentolaan.

Nuoria ehtoollisella

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen