Tällä sivulla julkaisemme seurakuntamme työntekijöiden kirjoituksia ja puheita. Linkkien kautta pääset tutustumaan evankelisluterilaisen kirkon ja kristillisten järjestöjen materiaaliin.

Viikon sana viikolle 38

Koettelemuksista kiitollisuuteen

Tärkeimmässä työvälineessäni Kirkkokäsikirjassa on ihmeellisen viisaita rukouksia. Esimerkiksi avioliittoon vihkimisen kaavassa rukoillaan avioparin puolesta näin: ”jos jokin koettelemus kohtaa, anna sen viedä heitä entistä lähemmäksi toisiaan ja sinua”. Tuo lause on vanha. Se on säilynyt vihkikaavassa vuosisatojen ajan. Mikäpä sen tärkeämpää hankalina aikoina kuin olla lähellä rakkainta ihmistä ja Jumalaa! Tuon rukouksen ajatus sopii myös perheisiin ja muihin yhteisöihin. Niin kauan kuin elämän koetellessa säilytetään yhteistyökyky, tuetaan toista ja rukoillaan Jumalalta apua, on paljon toivoa. Olen huomannut, että elämäni vaikeimpina hetkinä läheiset ihmiset ovat tulleet entistäkin tärkeämmiksi. Silloin myös kirkastuu se, keneen voi luottaa, ja kuka haluaa olla tukena.

Ensi pyhän jumalanpalveluksen aiheena on kiitollisuus. Elämän koettelemusten aiheuttamista pahimmista tunnekuohuista ylipäästyäni olen hämmästynyt siitä, miten kiitolliseksi tunnen itseni. Jos menettää jotain, avautuvat silmät kaikelle sille, mitä on. Ja kun ei ota elämässään yhtään mitään itsestäänselvyytenä, herää kiitollisuus aivan pienimmistäkin asioista. Elämä on Jumalan lahjoittama ihme. Kaikki mitä meillä on, on lahjaa Jumalalta. Kirkkokäsikirjan ensi pyhän rukouksessa kiitetään myös kiitollisuuden ihmeestä. ”Kiitos kiitollisuudesta, joka karkottaa mielemme pimeyden ja kääntää meidät sinun kirkkauttasi kohti.”

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Alttari, krusifiksi, 2 kynttilää ja kukat
Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä
Diakoni

Päivystykset ilman ajanvarausta: ti - to klo 9-11 diakoniatoimistossa ja kerran kuukaudessa (kts. ajankohdat kirkollisista ilmoituksista) Lohirannan vanhustentalojen kerhohuoneessa (Lohirannantie 40, Lohilahti).

Kasvatustyön seurakuntapastori
Vilkaharjuntie 1
58700 sulkava

Lomalla 8.6.-30.9.2019. Sijaisena toimii Katja Suomalainen.

Kirkkoherra

Minuun saa yhteyden sähköpostilla, puhelimitse ja whatsapilla. Olen lomalla 8.7.-13.8.2019. Tänä aikana sijaisenani toimii Tarvo Kuha.

Olen aloittanut Sulkavan seurakunnan virkaa tekevänä kirkkoherrana 1.9.2016. Vakinaisen virkamääräyksen sain 1.8.2017 ja virkaanasettaminen oli Mikkelinpäivän messussa 1.10.2017. Sulkavalla olen asunut jo kymmenisen vuotta.