Sulkavan kirkko

Kirkko

Kirkkotie 1 , 58700 Sulkava

Sulkavan kirkko avoinna 1.6.–31.8. päivittäin klo 10–16.

Sulkavan kirkko

Sulkavan kirkko valmistui vuonna 1822. Kirkkoon mahtuu 1000 ihmistä. Kirkko toimii Sulkavan seurakunnan jumalanpalvelustilana toukokuun alusta syyskuun loppuun. Talvikaudella jumalanpalvelukset vietetään pääsääntöisesti seurakuntatalossa. Kuitenkin pyhäinpäivänä, jouluna, kiirastorstaina ja pääsiäisenä jumalanpalvelukset ovat kirkossa. Sulkavan kirkko on vaaleutensa ja korkeutensa ansiosta valoisa ja kaunis. Pyhäinpäivänä ja jouluaamuna kirkonpenkkeissä oleviin kiinteisiin kynttilänjalkoihin sytytetään kynttilät. Kirkkotilassa palavat kynttilät luovat erityisen lämpimän tunnelman.

 

Nyt koronaviruksen aiheuttamana poikkeusaikana seurakuntamme jumalanpalveluselämä tapahtuu ainostaan Sulkavan ja Lohikosken kirkoissa. Molemmat tilat ovat väljiä, ja niissä pystytään pitämään turvavälit. 

 

 

 

Kirkon pihamaalla sijaitsevassa rakennuksessa on wc-tilat. Kirkkoon pääsee pyörätuolilla parkkipaikan puoleisesta ovesta. Kirkkoa käytetään kirkollisissa toimituksissa. Hautajaiset, häät ja kastejuhlat ovat seurakunnan jäsenille ilmaisia. Varaukset tehdään kirkkoherran viraston kautta. Kirkkotilaa voidaan vuokrata myös konserttien pitämistä varten. Oman paikkakunnan musiikkiharrastajilta ei peritä vuokraa konserteista. Kirkkopihan hautausmaa on kirkon ympärillä ja aivan kirkon vieressä sijaitsevat myös uusi hautausmaa ja uurnalehto.

Uurnalehdon muistomerkki

 

 

 

Induktiosilmukka
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

la 7.5. klo 15.00

Kirkkotie 1, 58700 Sulkava

Veisukonsertti klo 16.00

Tule kuulemaan ja laulamaan perinteisiä hengellisiä lauluja vuosien varrelta.
su 5.6. klo 10.00

Kirkkotie 1, 58700 Sulkava

Helluntain messu

Pyhän Hengen juhlaa
su 14.8. klo 10.00

Kirkkotie 1, 58700 Sulkava

Sulkavan Karjala-seura 80 v

Jumalan sanaa Sulkavalla