Sulkavan kirkko

Kirkkotie 1, 58700 Sulkava

Sulkavan kirkko Sulkavan kirkko valmistui vuonna 1822. Kirkkoon mahtuu 1000 ihmistä. Kirkko toimii Sulkavan seurakunnan jumalanpalvelustilana toukokuun alusta syyskuun loppuun. Talvikaudella jumalanpalvelukset vietetään pääsääntöisesti seurakuntatalossa. Kuitenkin pyhäinpäivänä, jouluna, kiirastorstaina ja pääsiäisenä jumalanpalvelukset ovat kirkossa. Sulkavan kirkko on vaaleutensa ja korkeutensa ansiosta valoisa ja kaunis. Pyhäinpäivänä ja jouluaamuna kirkonpenkkeissä oleviin kiinteisiin kynttilänjalkoihin sytytetään kynttilät. Kirkkotilassa palavat kynttilät luovat erityisen lämpimän tunnelman.

Kirkon pihamaalla sijaitsevassa rakennuksessa on wc-tilat. Kirkkoon pääsee pyörätuolilla parkkipaikan puoleisesta ovesta. Kirkkoa käytetään kirkollisissa toimituksissa. Hautajaiset, häät ja kastejuhlat ovat seurakunnan jäsenille ilmaisia. Varaukset tehdään kirkkoherran viraston kautta. Kirkkotilaa voidaan vuokrata myös konserttien pitämistä varten. Oman paikkakunnan musiikkiharrastajilta ei peritä vuokraa konserteista. Kirkkopihan hautausmaa on kirkon ympärillä ja aivan kirkon vieressä sijaitsevat myös uusi hautausmaa ja uurnalehto.

Uurnalehdon muistomerkki

Kirkko on auki
-heinäkuu ti-la klo 11-17, su klo 9-13
-elokuu ma-la klo 9-17, su klo 9-12.

Kirkkotie 1, 58700 Sulkava

Tornion kaupunginteatterin Markuksen kuvaelma

Tornion kaupunginteatterin tulee Sulkavalle Pauli Mahlamäen johtamana ja esittää kuuluisan Markuksen evankeliumi -kuvaelman. Lähes kaksikymmentä vuotta evankeliumi tulkinnut Mahlamäki on esiintynyt ympäri ämpäri Suomea ja tulee vihdoin Sulkavallekin. Päivän aikana tulee olemaan kuvaelma niin koululle kuin myöhemmin illalla kuvaelma muulle seurakunnalle. Tarkemmat aikataulut varmistuvat lähempänä ajankohtaa.

Kirkkotie 1, 58700 Sulkava

Kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelus