Tapiola

Tapiolan leirikeskus

Pieksänlahdentie 334, 58700 Sulkava

Tapiola

Sulkavan Tapiola sijaitsee luonnonkauniilla Saimaan ranta-alueella, Tuonilahden niemessä, josta on näkyvyys Partalansaareen. Tapiola on ollut seurakunnan käytössä vuodesta 1967 alkaen, toimittuaan sitä ennen Suomen Partiopoikajärjestön Partio-opistona vuosina 1947-1967. Suurin, noin 4000 hengen, partioleiri pidettiin Tapiolassa vuonna 1953.

Tapiolan maastot, hongikko ja kuivat kankaat sopivat erityisen hyvin luonnossa liikkumiseen. Tilaa on, sillä koko alue on 17,5 ha:n suuruinen. Sopivan patikka- tai souturetken päässä on Linnavuori rauta-ajalta peräisin olevine suojavalleineen. Uinti- ja kalavedet ovat puhtaat.

Leirikeskuksen majoitusrakennukset (2 kpl) ovat vanhoja parakki-mallisia rakennuksia, joiden rakennusmateriaalit eivät täytä tämän päivän turvallisuus- ja terveysvaatimuksia. Näin ollen Tapiolaa ei voida enää käyttää seurakunnan omien leirien/rippikoululeirien pitopaikkana, eikä myöskään vuokrata ulkopuolisille yöpymistä varten.

Tapiolassa on kaksi rantasaunaa. Isompi, hirsinen saunarakennus, on veistetty Tapiolan alueelta kaadetuista hongista ja siinä on myös takkahuone. Seurakunta tarjoaa kesä-elokuussa tiistai-iltaisin ilmaisen saunomismahdollisuuden tässä hirsisaunassa. Tervetuloa viettämään saunailtaa hyvässä seurassa!