Asetu ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018. Vaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tuolloin tiistaista lauantaihin. Valituiksi tulevat päättäjät ovat avainasemassa esimerkiksi seurakuntien virkoihin ja määrärahoihin liittyvissä ratkaisuissa.

Sinua tarvitaan

Kirkon tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan kaikkia kirkon jäseniä. On tärkeää, että myös nuorten ääni kuuluu. Tarvitsemme sitoutuneita ja innostuneita ehdokkaita, joilla on tulevaisuuden uskoa. Nyt on aika miettiä ehdokkuutta! Vaaleissa valitaan henkilöt, jotka tekevät kirkon tulevaisuuden. Seurakuntien rakennemuutokset ja jatkuvasti tiukkeneva taloustilanne vaativat päättäjiä tekemään vaikeitakin valintoja monen hyvän asian väliltä.

Ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 18-vuotiaat konfirmoidut kirkon jäsenet. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

Vaaleihin asetetaan useammasta ehdokkaasta koostuvia ehdokaslistoja. Ehdokaslistan voi perustaa valitsijayhdistys, johon kuuluu vähintään kymmenen seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Jos sopivaa listaa ei löydy, niin voi perustaa myös oman listan. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjoja saa kirkkoherranvirastosta.

Jos ehdokkuus kiinnostaa, niin ole rohkeasti yhteydessä! Lisätietoja antavat kirkkoherra Hanne-Maaria Rentola (p. 040-025 3874, hanne-maaria.rentola(at)evl.fi) ja talouspäällikkö Jukka Laukkanen (p. 040-515 0037, jukka.laukkanen(at)evl.fi).

Missä äänestän?

Vaalipäivänä 18.11. voit äänestää ainoastaan oman seurakuntasi nimeämässä äänestyspaikassa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan äänestyspaikalle!

Löydä äänestyspaikkasi

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntavaalien vaalipäivä on 18.11.2018.

Äänestäjälle