Diakonian arkienkeleiden neulomia sukkia paleleville varpaille

Diakonia

Diakonia on kristilliseen ihmiskuvaan pohjautuvaa palvelua, joka kohdistuu erityisesti niihin ihmisiin, joihin muu apu ei yllä. Diakonia toteutuu viranhaltijoiden ja seurakuntalaisten avulla. Se on siis koko seurakunnan tehtävä.

Diakoniatyöntekijä kaipaa rinnalleen ihmisten auttajiksi heitä, jotka välittävät toisten hyvinvoinnista. Tarvitaan ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella yksinäisyydestä, mielenterveysongelmista, päihteistä, ihmissuhdevaikeuksista ja elämän kriiseistä. Tarvitaan ihmisiä, jotka jakavat ilot ja surut. Toisinaan tarvitaan käytännöllistä apua, vaikka halkojen hakkaamista, tiskien tiskaamista tai lumitöitä. Joskus avuksi riittää turvallinen ja luotettava olkapää ja kuulevat korvat.

Diakonia tarjoaa monenlaisia tehtäviä, joissa voi toimia vapaaehtoisena. Sinullekin on tärkeä tehtävä!
Sinua tarvitaan mm.

• Yhteisvastuukeräyksen talkoolaiseksi (mm. lipaskerääjät, tapahtumatalkoolaiset, YV-tuotteiden myyjät)
  • Saattoapuna toimijaksi (esim. ikäihmisten lääkäri- tai kauppakäynneillä)
  • Ulkoilukaveriksi
  • Odotetuksi ystäväksi kotona asuvalle ikäihmiselle
  • Ystäväksi hoitokodissa asuvalle
  • Keittiötalkoolaiseksi (ruoanvalmistajat, pöydänkattajat ja tiskaajat ilmaisruokailussa)
  • Sukkien neulojaksi (diakonian jouluavustuksiin)
  • Retkiavustajaksi tai retkien suunnittelijaksi
  • Ryhmien vetäjäksi (esim. ikäihmisten seurakuntakerhot, laitosryhmät)

Otahan yhteyttä!

Diakoni

Päivystykset ilman ajanvarausta: ti - to klo 9-11 diakoniatoimistossa ja kerran kuukaudessa (kts. ajankohdat kirkollisista ilmoituksista) Lohirannan vanhustentalojen kerhohuoneessa (Lohirannantie 40, Lohilahti).