Kuvassa on pyörätuolissa istuva henkilö ja hänen rinnallaan kävelee vapaaehtoistyöntekijä.
Lähimmäispalveluun riittävät tavallisen ihmisen tavalliset taidot ja halu olla toisen ihmisen rinnalla.

Lähimmäispalvelu ja ulkoiluystävät
 

Lähimmäispalvelu on yksi tapa toteuttaa lähimmäisenrakkautta käytännössä. Vapaaehtoiset tuovat toisen ihmisen elämään iloa ja vaihtelua. Toiminta on maksutonta ja palkatonta, sitä koordinoi diakoniatyö.


Lähimmäisavun saajat ovat pääasiassa yksinäisyyttä kokevia ikäihmisiä. Yksinäisyyden tunnetta helpottaa tieto siitä, että jossakin on lähimmäinen, jolla on aikaa minulle ja jolle minä olen tärkeä.

Lähimmäispalvelun vapaaehtoisena voit käydä tapaamassa joko yhtä tai useampaa lähimmäistä. Käytännössä toiminta on säännöllistä yhdessä olemista tai tekemistä, kahvittelua ja keskustelua, muistelua, laulamista, lukemista, ulkoilua tai vaikka kirkossa käymistä.

Lähimmäispalvelussa on jatkuva tarve, pääasiassa juttu- ja ulkoilukaveriksi kotona ja laitoksissa asuville ikäihmisille. Lähimmäispalveluun pääset ottamalla yhteyttä tai tulemalla diakoniatyöntekijän juttusille, hän perehdyttää sinut toimintaan. 

Tarvittaessa voit osallistua vapaaehtoistoiminnan koulutukseen, jossa saat tietoa mm. lähimmäispalvelusta. Koulutusten ajankohdista tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Ota yhteyttä

Diakoni

Diakoniavastaanotto ajanvarauksella. Soita tai lähetä soittopyyntö tekstiviestinä, sovitaan tapaamisaika. Laita viestiin nimesi ja puhelinnumerosi.