Yhteisvastuukeräyksen talkoolaiset

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Yhteisvastuu on auttanut hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa jo vuodesta 1950 lähtien. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat. Myös sinua tarvitaan mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan keräystä.

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat. Koronapandemia tuo kuitenkin nyt muutoksia Yhteisvastuukeräyksen käytännön toteutukseen. Isompien yleisötilaisuuksien järjestäminen ei nyt valitettavasti onnistu. Oman lahjasi Yhteisvastuun hyväksi voit antaa keräyksen avussunnuntaina 7.2. kolehdin muodossa. Muihin lahjoitusmahdollisuuksiin voit tutustua painamalla tätä linkkiäLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Kirkkopalvelujen keräyslupa RA/2020/639). Yhteisvastuukeräyksen valtakunnallinen keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Koronarajoitusten vuoksi keräys toteutetaan mahdollisimman vastuullisesti ja turvallisesti, mikä tarkoittaa sitä, että lahjoittajien ja kerääjien lähikontakteja sekä isompien yleisötilaisuuksien järjestämistä täytyy ainakin toistaiseksi välttää. Mikäli haluat käyttää aikaasi mielekkääseen tehtävään, voit tulla jakamaan Yhteisvastuun lehtiä ja lahjoitusvetoomuksia vaikka oman alueesi postilaatikoihin.

Jos sinulla on ideoita keräyksen toteutukseen, ota rohkeasti yhteyttä! Sinua tarvitaan arkienkeliksi!

Sulkavan seurakunnassa yhteisvastuun keräyspäällikkönä toimii diakoni Anne Borén.

Tummahiuksinen henkilö laittaa rahaa keräysliiviin pukeutuneen yhteisvastuukerääjän lippaaseen.
Voit osallistua Yhteisvastuukeräykseen myös antamalla omaa aikaasi ja osaamistasi vapaaehtoisissa tehtävissä.