ELÄMÄN LEIPÄ
Leipä on hyvin vahvasti esillä Raamatun kirjoituksissa ja meidän virsissämme.
Kertomus ruokkimisihmeestä, viidestä leivästä ja kahdesta kalasta, lienee yksi tutuimmista Raamatun teksteistä. Tuo ihme tulee hyvin lähelle tämänvuotista Yhteisvastuukeräystä, jolla autetaan nälkäisiä lähellä ja kaukana.
Johanneksen evankeliumissa ruokkimisihmeestä kerrotaan, että paikalla olleelta pikkupojalta löytyi viisi leipää ja kaksi kalaa. Poika oli valmis luopumaan omastaan. Ruoka jaettiin ja se riitti ravitsemaan suunnattoman väkijoukon. Saiko pikkupojan esimerkki muutkin paikallaolijat jakamaan omastaan? Siihen en osaa vastata. Oleellista oli, että kaikki tulivat ravituiksi, kun joku oli valmis luopumaan omastaan.
Juuri tällä tavoin on tapahtunut myös tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksessä. Suuri joukko ihmisiä tulee ravituksi, koska kymmenet tuhannet ovat osallistuneet vastuullisina Yhteisvastuukeräykseen. On haluttu auttaa hädässä olevia lähimmäisiä. Ihmiset ovat antaneet omastaan. He ovat antaneet Yhteisvastuulle ja näin ollen lähimmäisilleen osaamistaan, aikaansa ja rahaa.
Yhteisvastuun keräystoimiston ja keräystoimikunnan puolesta haluan esittää sydämelliset kiitokset kaikille teille, jotka olette olleet mahdollistamassa tämän päivän ruokkimisihmettä. Valtava määrä lähimmäisiämme tulee ravituiksi teidän panoksenne ansiosta.
Siunattua ja virkistävää kesää teille kaikille!
Tapio Pajunen, keräysjohtaja, Yhteisvastuukeräys
Yhteisvastuun hampurilaislogo, jossa kahden puupalan välissä laskuja, multaa ja maksumuistutuksia