Yhteisvastuukeräys 2020
SULKAVAN SEURAKUNNASSA

Presidentti Sauli Niinistö avasi helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina, Kynttilänpäivänä, vuosittain toteutettavan diakonian suurkeräyksen, Yhteisvastuukeräyksen. Mutta helmikuun alussa emme osanneet aavistaa, millainen kevät on edessä.

Koronavirusepidemia mutkisti vuoden 2020 keväällä Yhteisvastuukeräyksen toteuttamista, koska sosiaalisia kontakteja oli syytä kaikin tavoin välttää. Kevääksi suunnitellut tapahtumat ja tilaisuudet jouduttiin perumaan myös Sulkavalla. Kirkkolounas, Samoajien kirkkokonsertti, Tornion kaupunginteatterin vierailu, lipaskeräykset ja moni muu tilaisuus jouduttiin perumaan. ”70-vuotiaalle keräykselle on käynyt kuten muillekin 70-vuotiaille: on käsketty pysymään kotona. Tietysti tämä vaikuttaa merkittävästi keräyksen tulokseen”, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Luoma totesi.

Voit olla mukana Yhteisvastuukeräyksessä, vaikka tapahtumia ja lähikeräyksiä ei tällä hetkellä toteuteta. Voit osallistua keräykseen perinteisen pankkilahjoitusmahdollisuuden kautta (huom. Sulkavan srk:n viitenumero on 304573), Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75, Pohjola-Pankki FI14 5000 0120 2362 28, seurakuntamme MobilePay-lahjoitusnumerolla 31362 tai käyttämällä Sulkavan seurakunnan kotisivulta (www.sulkavanseurakunta.fi) syyskuusta toukokuuhun löytyvää Yhteisvastuukeräyksen lahjoitusbanneria. Kaikki edellä mainitut lahjoitustavat kerryttävät Sulkavan seurakunnan keräystulosta (Keräyslupa RA/2019/704, voimassa 1.9.2019-31.8.2020, Manner-Suomi, Poliisihallitus 23.8.2019).

TAPAHTUMIA JA TILAISUUKSIA

• Kynttilänpäivän messu ja YV-keräyksen avaus srk-talossa su 2.2. klo 10, kolehti ja kirkkokahvit messun jälkeen (vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräykselle).

• Kolehdit Yhteisvastuukeräykselle:

Kolehti kinkereillä Telataipaleen ent. koulussa su 26.1. klo 11.30

Kolehti Heikkurila-Ruottilan kinkereillä Antti ja Eva Ruottisessa to 20.2. klo 17.

Kolehti tuhkakeskiviikon viikkomessussa ke 26.2. klo 18 srk-talossa.

Peruttu: Kolehti toisen pääsiäispäivän jumalanpalveluksessa ma 13.4. klo 10 srk-talossa.

• Yhteisvastuulaulajaiset to 5.3. klo 16.30 - 17.30 srk-talossa.

• Peruttu: Kirkkolounas ja kahvit su 22.3. messun jälkeen (n. klo 11.30) srk-talossa.

• Peruttu: YV-konsertti: Samoaja, su 22.3. klo 15 Sulkavan kirkossa.

Kokkolasta kotoisin oleva, kristillinen indieyhtye Samoaja, saapuu ensimmäisen kerran Sulkavalle yhteisvastuukeräyksen hengessä. Kauniista musiikista ja energisestä esiintymisestä tunnettu yhtye on kiertänyt useita kertoja mannerEuroopassa ja julkaisee maaliskuussa toisen albuminsa. Lippuhinta 5 e YV:n hyväksi. Tule nauttimaan hyvästä musiikista!

• Peruttu: Markuksen evankeliumi -kuvaelma pe 27.3. klo 18 Sulkavan kirkossa.
    Tornion kaupunginteatteri tulee Sulkavalle Pauli Mahlamäen johtamana ja esittää kuuluisan Markuksen evankeliumi -kuvaelman. Lähes kaksikymmentä vuotta evankeliumia tulkinnut Mahlamäki on esiintynyt ympäri ämpäri Suomea ja tulee vihdoin Sulkavallekin. Illan esitys on vapaa kaikenikäisille. Kestoltaan esitys on n. 2 tuntia. Esityksen päätteeksi voit antaa oman lahjasi Yhteisvastuukeräykselle.

• Peruttu: YV-lipaskeräykset S-market Sulkavassa ja K-market Wiljamissa ma 30.3., ke 1.4. ja pe 3.4. klo 9-17 sekä Kyläkauppa K-Rissasen pihalla Lohilahdessa pe 17.4. klo 9-15.
    Keräyslippaissa MobilePay-numero, jonka kautta MobilePay-käyttäjät voivat antaa lahjoituksensa oman srk:n keräykseen.

• Peruttu: Torirokka pe 29.5. klo 10.30-12.30 Sulkavan torilla (sateen sattuessa srk-talossa).
    Tarjolla hernekeittoa, pannarikahvit ja hyvää seuraa. Vapaaehtoinen maksu YV-keräykselle.

ONKO SINULLA IDEOITA YV-KERÄYKSEN TOTEUTUKSEEN?

Yhteisvastuukeräystä ovat vuosittain suunnittelemassa ja toteuttamassa kaikki seurakunnan työalat ja iso joukko vapaaehtoisia. Myös sinua tarvitaan arkienkeliksi suunnittelemaan ja toteuttamaan keräystä.

Osallistu keräykseen tulemalla talkoolaiseksi, vaikka lipaskerääjäksi. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen tapa toimia mukavassa porukassa.

Sulkavan seurakunnan Yhteisvastuun keräyspäällikkönä toimii diakoni Anne Borén. Ota rohkeasti yhteyttä!