Kesäistä klassista-konsertti, Katja Inkala, alttoviulu, Liisa Rousti, piano

to 4.7. kello 14.00

Kesäistä klassista-konsertti, Katja Inkala, alttoviulu, Liisa Rousti, piano Sulkavan kirkko

Kesäistä klassista

Kesäistä klassista-konsertti, Katja Inkala, alttoviulu, Liisa Rousti, piano. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.
Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Gabriel Fauré, Dmitri Šostakovitš ja Béla Bartók.

Katja Inkala opiskeli viulun- ja alttoviulunsoittoa Savonlinnan musiikkiopistossa mm. Michail Pitelmanin ja Emil Langbordin johdolla. Helsingin konservatoriossa hänen opettajinaan olivat Sari Aalto, Atso Lehto ja Ulla Soinne. Jatkotutkinnon hän suoritti Turun musiikkiakatemiassa, josta valmistui erinomaisilla arvosanoilla 2007. Katja Inkala on työskennellyt Steinerpedagogisen taideoppilaitoksen viulunsoitonopettajana vuosina 2000-2012 ja toiminut lisäksi freelancemuusikkona eri orkestereissa ja kamarimusiikkikokoonpanoissa. Hän on mm. kamariorkesteri La Tempestan jäsen vuodesta 1997. Savonlinna-kvartetin alttoviulistina hän on toiminut syksystä 2012.

Liisa Rousti aloitti pianonsoiton opinnot Oulun musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli mm. Liisa Pohjolan ja Izumi Tatenon johdolla sekä Prahassa Radoslav Kvapilin oppilaana useaan otteeseen 1970-ja 80-luvuilla. Hän on opiskellut myös mestarikursseilla Dmitri Bashkirovin, Guido Agostin ja György Sebökin johdolla. Hän on toiminut pianonsoitonopettajana Länsi-Pohjan musiikkiopistossa Kemissä, Vaasan Kuula-opistossa ja Savonlinnan musiikkiopistossa. Liisa Rousti on Vaasan kamarimuusikoiden perustajajäseniä ja on esiintynyt kamarimuusikkona Vaasassa ja Savonlinnassa. Hän harrastaa myös vanhoja kosketinsoittimia ja on perehtynyt cembalon ja klavikordin soittoon.