Tällä sivulla julkaisemme seurakuntamme työntekijöiden kirjoituksia ja puheita. Linkkien kautta pääset tutustumaan evankelisluterilaisen kirkon ja kristillisten järjestöjen materiaaliin.

Viikon sana viikolle 39

Suojelusenkelilleni

Rakas suojelusenkelini. Tuntuu vähän hassulta puhua sinulle, saatikka kirjoittaa. Tulee puhuttua enemmän työnantajallesi. Mutta tiedäthän sinä; kun kiitän Taivaallista Isää, kiitos kuuluu tietenkin myös sinulle.

On sääli, että niin monet pitävät teitä enkeleitä vain historiaan kuuluvana legendana tai lasten vilkkaan mielikuvituksen tuotteena. Onhan se totta, että meidän aikuisten on paljon helpompaa todeta jonkun asian kääntyvän parhain päin sattuman tai tuurin ansiosta, kuin myöntää enkelin olleen paikalla juuri oikeaan aikaan. Pitkä olisi varmasti se lista, jos kertoisit, kun olit suojelemassa, johdattamassa, puolustamassa ja auttamassa. Kuuluneeko toimenkuvaasi varjeleminen ja vahvistaminen silloin, kun väsytän itseni? Minun puolestani voisi kuulua.

Kyllähän teillä enkeleillä on aina töitä riittänyt. Niin moni tarvitsee apuanne. Te suojelette ja varjelette maailmaamme, ihmiskuntaa, kansoja ja yhteisöjä. Kaikkein heikoimmat ja haavoittuvimmat ovat Taivaallisen Isän silmäteriä ja siksi erityisessä suojeluksessanne. Lasten oikeudet ovat niin tärkeitä, että heidän enkelinsä näkevät aina Taivaallisen Isän kasvot. Myös kärsivät, surevat, pelkäävät ja kuolevat ovat erityisen huolenpitonne kohteena.

Enkelivarjelusta meillä ihmisillä on tapana rukoilla ja toivottaa toisillemme. Siunaustakin tarvitsemme. Niitä minäkin sinulta, rakas suojelusenkelini, tänään pyydän. Nyt tahdon vain kiittää sinua kaikesta vaivannäöstäsi. Kerrothan Jumalalle terveisiä.

Anne Borén

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Alttari, krusifiksi, 2 kynttilää ja kukat
Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä
Diakoni

Päivystykset ilman ajanvarausta: ti - to klo 9-11 diakoniatoimistossa ja kerran kuukaudessa (kts. ajankohdat kirkollisista ilmoituksista) Lohirannan vanhustentalojen kerhohuoneessa (Lohirannantie 40, Lohilahti).

Kasvatustyön seurakuntapastori
Vilkaharjuntie 1
58700 sulkava
Kirkkoherra

Minuun saa yhteyden sähköpostilla, puhelimitse ja whatsapilla. Olen lomalla 19.-27.10. Tänä aikana sijaisenani toimii Aleksi Parkkonen.

Olen aloittanut Sulkavan seurakunnan virkaa tekevänä kirkkoherrana 1.9.2016. Vakinaisen virkamääräyksen sain 1.8.2017 ja virkaanasettaminen oli Mikkelinpäivän messussa 1.10.2017. Sulkavalla olen asunut jo kymmenisen vuotta.