Tällä sivulla julkaisemme seurakuntamme työntekijöiden kirjoituksia ja puheita. Linkkien kautta pääset tutustumaan evankelisluterilaisen kirkon ja kristillisten järjestöjen materiaaliin.

Viikon sana viikolle 3

Uusi viini

Ensi pyhäpäivän aihe on ”Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa”. Päivän evankeliumitekstinä kuullaan kohta Kaanaan häistä, jossa tapahtui Johanneksen evankeliumin kertoma Jeesuksen ensimmäinen tunnusteko. Häissä viini pääsi loppumaan kesken, mikä oli häpeä juhlien järjestäjälle. Jeesuksen äiti mainitsi tästä pojalleen. Poika torjui avunpyynnön vedoten siihen, ettei ole vielä hänen aikansa tehdä ihmeitä. Kuitenkin Jeesus käski täyttää kuusi rituaaliseen puhdistautumiseen tarkoitettua kivistä astiaa vedellä ja viedä astiat pitojen valvojalle. Valvoja maistoi ja totesi, että astioissa oleva viini oli parempaa kuin se, jota juhlissa oli aiemmin tarjottu. Tämä Jeesuksen ihmeteko on nykyajan ihmisten suissa taipunut monenlaisiksi vitseiksi. Alun perin siitä oli hupi kaukana. Viini oli tärkeä juoma, varsinkin juhlissa. Hääjuhlien vietto oli erittäin iso tapahtuma sen aikaisissa kyläyhteisöissä. Häitä saatettiin viettää päiväkausia. Mitkään muut juhlat eivät vetäneet vertoja häille. Auttaessaan sulhasta Jeesus esti häntä joutumasta hävettävään ja noloon tilanteeseen. Ihmeteollaan Jeesus ilmaisi kirkkautensa. Vanhassa testamentissa ennustetaan Messiaasta, jonka aikana viinisato on loputtoman runsas (esim. Aamos 9, Jer 31.). Osa pyhiä kirjoituksia tuntevista häävieraista osasi tulkita veden muuttumisen viiniksi merkkinä uuden aikakauden koittamisesta ja luvatun Messiaan saapumisesta.  Jeesuksen tekemän viinin paremmuus verrattuna aiemmin juhlissa tarjoiltuun viiniin johdattaa ajatukset myös uuteen liittoon ja uuden liiton ateriaan: leipään ja viiniin.  

 

 

 

 

 

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena
 
Alttari, krusifiksi, 2 kynttilää ja kukat
Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä
Diakoni

Päivystykset ilman ajanvarausta: ti - to klo 9-11 diakoniatoimistossa ja kerran kuukaudessa (kts. ajankohdat kirkollisista ilmoituksista) Lohirannan vanhustentalojen kerhohuoneessa (Lohirannantie 40, Lohilahti).

Kasvatustyön seurakuntapastori
Vilkaharjuntie 1
58700 sulkava
Kanttori

Lomalla 8.6.-30.9.2019. Sijaisena toimii Katja Suomalainen.

Kirkkoherra

Minuun saa yhteyden sähköpostilla, puhelimitse ja whatsapilla. Olen lomalla 8.7.-13.8.2019. Tänä aikana sijaisenani toimii Tarvo Kuha.

Olen aloittanut Sulkavan seurakunnan virkaa tekevänä kirkkoherrana 1.9.2016. Vakinaisen virkamääräyksen sain 1.8.2017 ja virkaanasettaminen oli Mikkelinpäivän messussa 1.10.2017. Sulkavalla olen asunut jo kymmenisen vuotta.