Tälle sivulle on koottu linkkejä, joiden kautta pääset tutustumaan evankelisluterilaisen kirkon, Sulkavan seurakunnan ja kristillisten järjestöjen materiaaliin.

Erilainen hiljainen viikko

(Sana sunnuntaiksi kirjoitus Sulkava-lehdessä hiljaisella viikolla 2020, Hanne-Maaria Rentola)

Tämä pääsiäistä edeltävä viikko on hyvin toisenlainen kuin yleensä. Kotona koulua käyvät lapset voivat tehdä viikosta äänekkään ja levottoman.  Toisille tämä on liian hiljainen viikko. On yksinäistä eikä pääse edes kirkkoon.

”Ja nyt, kansani, mene huoneisiisi, sisälle, sulje ovet jäljessäsi. Pysy piilossa lyhyt hetki, kunnes raivo on ohi.” (Jes. 26:20) Jesajan kirja kuvaa hyvin sen, että ennenkin on eletty vaikeita aikoja. On ollut kulkutauteja, sotia ja nälänhätää. On eletty kaaoksen keskellä. Silloin ohjeena on ollut vetäytyä omiin oloihinsa turvaan.

Jesajan kirjassa on myös näköala tulevaan, jopa tämän ajan tuolle puolen.  On uusi taivas ja uusi maa, jossa mikään ei uhkaa ketään. ”Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella, leijona syö heinää kuin härkä, ja käärmeen ruokana on maan tomu. Kukaan ei tee pahaa, kukaan ei vahingoita ketään[.]” (Jes. 65:25) Jesajan kirjan ja koko Raamatun punainen lanka on, että kaikkien maailman käsittämättömän kurjien kohtaloitten ja ankarien vaikeuksien keskellä Jumala johdattaa. Yksilöiden kohdalla johdatuksen tarkoitusta emme pysty läheskään aina ymmärtämään. Mutta Jeesuksen elämässä Jumalan tarkoitus näkyi. Kärsimyksen ja kuoleman kautta hän voitti kuoleman. Kristuksen ylösnousemus on Jesajan ennustama ihme siitä, kuinka tulee aika, jolloin kaikki on vielä paremmin kuin paratiisissa.

Jeesus voittaa kaiken pahan, kukistaa kuoleman ja avaa ovet iankaikkiseen iloon. Tuokoon pääsiäisen ilosanoma meille kestävyyttä ja kärsivällisyyttä, kun olemme piilossa sen aikaa, että raivo on ohi.

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Alttari, krusifiksi, 2 kynttilää ja kukat
Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä
Diakoni

Päivystykset ilman ajanvarausta: ti - to klo 9-11 diakoniatoimistossa ja kerran kuukaudessa (kts. ajankohdat kirkollisista ilmoituksista) Lohirannan vanhustentalojen kerhohuoneessa (Lohirannantie 40, Lohilahti).

Kasvatustyön seurakuntapastori
Vilkaharjuntie 1
58700 sulkava
Kirkkoherra

Minuun saa yhteyden sähköpostilla, puhelimitse ja whatsapilla. Viikkovapaat on minulla yleensä maanantaisin ja tiistaisin. Kiireellisissä asioissa silloin voi kääntyä seurakuntapastori Aleksi Parkkosen tai diakoni Anne Borénin puoleen. Olen vuosilomalla 23.3.-5.4. Vs. kirkkoherrana toimii Aleksi Parkkonen.

Olen aloittanut Sulkavan seurakunnan virkaa tekevänä kirkkoherrana 1.9.2016. Vakinaisen virkamääräyksen sain 1.8.2017 ja virkaanasettaminen oli Mikkelinpäivän messussa 1.10.2017. Sulkavalla olen asunut jo kymmenisen vuotta.