Sulkavan kirkko on maalattu kesällä 2022

Sulkavan kirkko maalattiin kesällä

Sulkavan kirkko maalattiin sisältä ja ulkoa kesällä 2022.

Kirkon maalaus- ja värihistoriaa tutkittaessa selvisi, että väritys on aikaisemmin ollut nykyistä värikylläisempi.

Ulkoseinien pääväri 1800-luvulla oli mm. keltaokra. Tähän historialliseen sävyyn nyt palattiin. Nurkka- ja räystälautojen sävyksi tuli taitettu valkoinen ja ulko-ovien tummanruskea. Kirkon sisäväritys pysyi entisellään. Kupolin väriksi tuli valkoinen ja kirkkosalin seinät maalattiin lämpimällä valkoisella, pilarit siniharmaalla. Myös kirkkosalin lattiat maalattiin. Kirkon penkit säilytettiin entisellään, sillä ne ovat vielä hyvässä maalissa.

Värisuunnittelun on tehnyt rakennusarkkitehti ja -konservaattori Maria Luostarinen yhdessä Museoviraston kanssa. Luostarinen on ollut mukana useiden kirkkojen ja historiallisten kohteiden konservoinnissa, viimeksi mm. Rauhalinnan. Sulkavan seurakunnan edustajana on ollut maalaustoimikunta.

Kirkko täyttää 200 vuotta tänä vuonna, ja sitä juhlitaan sunnuntaina 30.10.2022 alkaen klo 10 juhlajumalanpalveluksella, jossa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

5.10.2022 10.26