Sulkavan seurakunnan strategia vuosille 2019-2023

18.6.2019 11.58

Sulkavan seurakunnan strategia 2019 -2023

Olemme ja teemme, jotta Kolmiyhteinen Jumala saisi vaikuttaa sulkavalaisten elämässä, ja että ihmiset pääsisivät Jumalan ja toistensa yhteyteen.

Seurakuntamme tehtävä

Sulkavan seurakunta toimii Suomen evankelisluterilaisen kirkon paikallisena yksikkönä ja täyttää kirkkolain ja – järjestyksen seurakunnalta edellyttämät tehtävät.

Tällainen seurakunta haluamme olla

Sulkavan seurakunnassa seurakuntalaiset ovat osallistuvia ja tekeviä seurakuntalaisia. Seurakunta pystyy tarjoamaan riittävät palvelut jäsenilleen ja työntekijät ovat tavoitettavissa.

Tärkeimmät arvomme ja periaatteemme

Tärkein periaatteemme on elää Jumalan tahdon mukaista elämää ja noudattaa Raamatusta nousevaa arvomaailmaa, jossa erityisen tärkeitä asioita ovat oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Käytännössä nämä arvot merkitsevät esimerkiksi joustavuutta ja erityisesti heikossa asemassa olevien ihmisten auttamista.

Erityisyytemme

Sulkavalla on erityisen kaunis luonto ja kaksi kaunista kirkkoa. Luontoarvojen esillä pitäminen toiminnassa on tärkeää. Kirkoista ja kirkkopihoista pidetään huolta, että ne pysyvät kauniissa kunnossa.

Keskeisimmät taloudelliset ratkaisut

Henkilöstöstrategia

Seurakunnalla on oltava riittävä henkilöstö tehtäviensä toteuttamiseksi.

1. Kirkkoherra (jolla lisäksi lähetyssihteerin tehtävät)
  2. Seurakuntapastori (jolla lisäksi nuorisotyöntekijän tehtävät)
  3. Diakoni
  4. Kanttori (50% työajalla)
  5. Lastenohjaaja (työtunnit 26h/vko)
  6. Talouspäällikko
  7. Suntio
  8. Seurakuntamestari
  9. Emäntä-siivooja (työtunnit tarpeen mukaan)
  10. Hautausmaahenkilökunta kesäisin tarpeen mukaan

Kiinteistöstrategia

Seuraavien kiinteistöjen säilyttäminen on välttämätöntä:

1. Sulkavan kirkko
  2. Lohikosken kirkko
  3. Seurakuntatalo
  4. Hautausmaiden huoltorakennukset

Vanhaa kirkkoherran virastoa eli lähetystupaa säilytetään, kunnes päätearkiston sekä partiokolon tilanteet selviävät.

Tapiolan leirikeskus laitetaan myyntiin.

Miten turvaamme taloudellisten resurssien riittävyyden?

Tiedustelemme Juvan ja Savonlinnan seurakuntien halukkuutta yhteistyöhön ja seurakuntaliitokseen sekä selvitämme mahdollisen yhteistyön vaikutuksia toimintaan ja kustannuksiin.