rukoilevat kädet

Koronavirusepidemian hidastaminen

13.3.2020 13.29 rukouskuva

Tilanne 18.3.2020: Jumalanpalvelukset järjestetään ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Pappi ja kanttori tekevät jumalanpalveluksesta videon suoratoistona tai tallenteena. Videointi on meille uusi asia, jota opettelemme. Toivomme, että onnistumme ja voimme välittää videolla tiedon siitä, että rukoileminen, virren veisuu ja Jumalan sanan lukeminen jatkuvat edelleen vahvana kotiseurakunnassamme. Jumalanpalveluksen jälkeen pappi tekee kävelykierroksen hautausmailla ja juttelee mahdollisesti liikkeellä olevien ihmisten kanssa. Saarnat valmistetaan edelleen huolellisesti. Saarnat kiinnitetään seurakuntatalon ja kirkon oviin. Myös täältä nettisivuiltamme saarnat ovat luettavissa.

Kymmenen hengen kokoontumisrajoitus koskee myös hautaan siunaamisia. Omaisten toiveiden mukaan voidaan järjestää tilanteet niin, että omaiset jakaantuvat kymmenen hengen ryhmiin ja käyvät vuorotellen poisnukkuneen arkun tai haudan äärellä jättämässä jäähyväiset. Tässä on tärkeää, että ryhmät eivät sekotu eivätkä kohtaa toisiaan.

On tärkeää, että jokainen seurakuntalainen ottaa viranomaisten ohjeet tosissaan ja noudattaa niitä huolellisesti. Näin suojelemme lähimmäisiämme ja terveydenhoitojärjestelmäämme.