Sinua tarvitaan arkienkeliksi. Lahjoita Yhteisvastuukeräykseen!

Yhteisvastuukeräys uudenlaisten haasteiden edessä – apuasi tarvitaan!

30.3.2020 18.15 Sinua tarvitaan arkienkeliksi. Lahjoita Yhteisvastuukeräykseen!

Koronavirusepidemia mutkistaa tänä keväänä Yhteisvastuukeräyksen toteuttamista, koska sosiaalisia kontakteja on nyt syytä kaikin tavoin välttää. Kevääksi suunnitellut tapahtumat ja tilaisuudet on peruttu myös Sulkavalla. Kirkkolounas, Samoajien kirkkokonsertti, Tornion kaupunginteatterin vierailu, lipaskeräykset ja moni muu tilaisuus on jouduttu nyt perumaan. ”70-vuotiaalle keräykselle on käynyt kuten muillekin 70-vuotiaille: on käsketty pysymään kotona. Tietysti tämä vaikuttaa merkittävästi keräyksen tulokseen”, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Luoma toteaa.

Voit olla mukana Yhteisvastuukeräyksessä myös näissä poikkeusoloissa, vaikka tapahtumia ja lähikeräyksiä ei tällä hetkellä toteuteta. Voit osallistua keräykseen perinteisen pankkilahjoitusmahdollisuuden kautta (huom. Sulkavan srk:n viitenumero on 304573), Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75, Pohjola-Pankki FI14 5000 0120 2362 28, seurakuntamme MobilePay-lahjoitusnumerolla 31362 tai käyttämällä Sulkavan seurakunnan kotisivulta (www.sulkavanseurakunta.fi) löytyvää Yhteisvastuukeräyksen lahjoitusbanneria. Kaikki edellä mainitut lahjoitustavat kerryttävät Sulkavan seurakunnan keräystulosta (Keräyslupa RA/2019/704, voimassa 1.9.2019-31.8.2020, Manner-Suomi, Poliisihallitus 23.8.2019).

Suomessa yhteisvastuuvarat käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin. Apu voi olla vertaistuki vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Puolet kotimaahan jäävästä summasta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Ulkomailla keräysvaroilla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista. Hauraissa olosuhteissa vanhemmuuden ja perheiden tukeminen on äärimmäisen tärkeää. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lämmin kiitos avustasi!