Kirkkovaltuusto kannatti liittymistä

27.9.2021 20.14

Sulkavan seurakunnan kirkkovaltuusto esittää lausunnossaan, että Sulkavan seurakunta lakkautetaan ja liitetään vuoden 2023 alusta Savonlinnan seurakuntaan.

Kirkkovaltuuston kokous pidettiin 27. syyskuuta. Lausunnosta äänestettiin, päätös syntyi äänin 11-2.

Perusteluna kannalle on voimakkaasti laskeva jäsenmäärä ja kirkollisverotulojen aleneminen. Kirkkovaltuusto haluaa turvata hengellisen elämän säilymisen paikkakunnalla. Jos liitosta ei tapahtuisi, jouduttaisiin toimintoja supistamaan ja henkilökuntaa vähentämään entisestään.

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on pyytänyt lausunnot liitossuunnitelmasta 1. lokakuuta mennessä.

Kapitulin tilastojen mukaan Sulkavan seurakunnan jäsenmäärä on tippunut kymmenessä vuodessa yli 500:llä hengellä. Saman verran vähennystä ennakoidaan vuoteen 2030 mennessä. Tuolloin seurakunnan jäseniä olisi vähän yli 1500.

Suurin syy väestökatoon on korkea kuolleisuus ja alhainen syntyvyys, jota muuttoliikekään ei paikkaa.

Lopullisen päätöksen Sulkavan ja Savonlinnan seurakuntien mahdollisesta yhdistymisestä tekee kirkkohallitus alkuvuodesta.